Glutenfri protein pizza margherita

Forberedelse: 20 min. | Tilberedning: 30 min. | I alt: 50 min.

Veggie pizza med en masse protein? Ja det er muligt med protein chips lavet med kartofler og valleprotein.

Denne opskrift kombinerer chips og proteinpulver med mandelmel, bagt blomkål og æggehvider for at skabe den glutenfri skorpe.

Top med sauce, ost, tomater og basilikum for en mættende og kaloriefattig aftensmad.

Ingredienser

  • 1 pose protein chips, sea salt
  • 3 skefulde whey proteinpulver
  • 64 g rå blomkål
  • 2 store æggehvider
  • 64 g revet mozzarella ost
  • 2 spsk mandelmel
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 5 spsk tomatsauce
  • En smule stevia pulver
  • 2 spsk frisk basilikum
  • 64 g frisk mozzarella
  • 6 tomater

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 200 grader. Læg blomkålsbuketterne på en bageplade og bag dem i 12 minutter. Lad dem efter køle af.
  2. Put blomkålen i en blender og blend godt.
  3. Mas forsigtigt proteinchipsene med hånden og tilføj det til blenderen sammen med æggehviderne. Blend indtil en glat konsistens.
  4. I en skål blandes proteinpulver, revet mozzarella, mandelmel, salt og 1/3 del af hvidløgspulveret.
  5. Tilsæt de våde ingredienser til de tørre ingredienser og bland indtil alt er helt kombineret.
  6. Put en smule mandelmel på bordet og anbring dejen på bordet. Rul dejen ud i en cirkel. Placer dejen på bagepladen og den bages i 7 minutter.
  7. Brug en spatel til at vende dejen og den bages yderligere i 3 minutter. Sæt den derefter til side.
  8. Pisk tomatsauce, hvidløgspulver, stevia og basilikum sammen i en skål.
  9. Smør pizzasaucen jævnt ud på dejen. Drys med det resterende mozzarella og top den med tomaterne. Bages i 6-8 minutter, eller indtil osten er smeltet.
  10. Top med den resterende basilikum.

Næringsindhold

| 227 kalorier pr. servering |

Servering: 1 stykke pizza

Fedt 10 g
- heraf mættet fedt 5 g
Kulhydrater 5 g
Sukker 1 g
Protein 29 g