% Vores sommer udsalg er i fuld gang - Se de brandvarme besparelser! %

Good Mornings

Good Mornings er en øvelse som træner glutei - specielt gluteus maximus (den store baldemuskel) - og erector spinae (en gruppe af muskler der retter og roterer ryggen). Herudover er det en virkelig god øvelse for muskulaturen på bagsiden af låret (undtagen) det korte hoved af biceps femoris (muskel i låret placeret til den bageste eller tilbage, som kun bøjer i knæleddet) for at gøre det lettere kan du bøje let i knæene. Udover at bøje i knæleddet har musklerne på bagsiden af låret til opgave at strække hofteleddet og vippe bækkenet bagover. Hvis du står foroverbøjet vil det betyde at musklerne strækker overkroppen op, forudsat du samtidig laver en isometrisk kontraktion i bugmuskulaturen og erector spinae (en gruppe af muskler der retter og roterer ryggen).

Guide til Goodmornings:

  1. Stå med lidt afstand mellem fødderne
  2. Placere en vægtstang tværs over trapezius (en muskel der går fra bagkanten af kraniet og lodret ned på hver side af rygsøjlen til en af de sidste brysthvirvler), enten i skulderhøjde eller lidt lavere
  3. Træk vejret ind og bøj forover fra hoften indtil din overkrop er ca. Parallel med gulvet
  4. Sørg for at hold ryggen lige
  5. Vend tilbage til startpositionen og pust ud

Vigtig ved Good Mornings: Du bør aldrig anvende tunge vægte i denne øvelse af hensyn til belastningen af korsryggen.

Fakta om Good Mornings: Hvis du laver denne øvelse regelmæssigt, vil du reducere din risiko for skader når du kører tungt squat.

Den negative fase af den øvelse - når du bøjer fremover, men er samtidig virkelig god til at strække musklerne på lårets bagside. 

Gode råd til Good Mornings: Ved at holde benene strakte når du bøjer fremover fra hoften forlænger du musklerne på bagsiden af låret. Herved kan du bedre mærke, hvordan musklerne kontraherer (trække sammen) sig når du retter overkroppen op igen. Ved at vælge at bøje i knæene når du bøjer fremover fra hoften, afslapper du musklerne på bagsiden af låret og gør derved foroverbøjningerne lettere at udføre. 

Denne øvelse er både en Ben og Baldeøvelse.