Havrebarer med chokolade

Ikke nok med at disse barer er fyldt med protein og energirige ingredienser, så er de også nemme at lave og smager fantastisk!

Disse barer er ekstremt chewy og fyldt med lækker chokoladesmag. De har intet tilsat sukker, er veganske, glutenfrie, mejerifrie (afhængigt af valg af mælk og proteinpulver) og er fyldt med masser af protein.

De er gode til en sød eftermiddagssnack, i dit barns madpakke eller som morgenmad. I stedet for at købe de dyre proteinbarer i butikker og online kan du lave disse og vide præcist hvad der er i dem.

Proteinbarerne kunne ikke være nemmere at lave. I to portioner ved hjælp af en foodprocessor eller blender hakkes alle ingredienserne sammen – undtagen chokoladestykkerne. Når blandingen er glat putter man chokoladestykkerne i og trykker den ned i en bageplade. De bages og så er de færdige. Nemt og enkelt.

Forberedelse: 10 min. | Tilberedning: 15 min.

Ingredienser

  • 60 ml mandelsmør
  • 30-40 g tørrede dadler
  • 12 ml plantebaseret mælk (efter eget valg)
  • 1 tsk. vaniljeekstrakt
  • 64 g proteinpulver (vi anbefaler denne)
  • 32 g kakaopulver
  • En smule salt
  • 200 g havregryn
  • 40 g chokoladestykker

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 180 grader. Find en bageform på 8x8 cm frem og put bagepapir i bunden eller spray med non-stick spray.
  2. Tilsæt mandelsmør, dadler, mælk og vaniljeekstrakt i en foodprocessor eller blender. Blend indtil blandingen er glat.
  3. Tilsæt de resterende ingredienser undtagen havregryn og chokoladestykkerne. Blend igen indtil det er glat. Tilsæt havregryn og sørg for ikke at blende for meget.
  4. Rør chokoladestykkerne i ved hjælp af en ske eller en spatel og gem nogle, hvis du ønsker at putte nogle på toppen når de er bagt. Blandingen spredes jævnt i bageformen.
  5. Bages i cirka 15 minutter indtil toppen er sat. Afkøles helt inden du skærer et stykke og nyder den.