Køb roligt alle dine julegaver nu - vi har 365 dage returret

Juleopskrift: Ingefær cookies

Julen står snart for døren, og så er det snart tid til at bage julesmåkager – og vi har selvfølgelig fokus på de sunde juleopskrifter.

Her er kriterierne for at lave sunde julesmåkager:

  • Brug helkorn-mel i stedet for hvidt, forarbejdet mel
  • Brug ikke raffineret sukker
  • Lav et udvalg af småkager til forskellige diæt restriktioner (vegansk, glutenfri, kornfri osv.)
  • De skal smage fantastisk!

Hvedemel er byttet ud med fuldkornsmel, hvilket fungerer rigtig godt i bagværk. I stedet for raffineret sukker er der brugt kokossukker, hvilket har et lavere glykæmisk indeks end almindeligt hvidt sukker.

Fedtet er ikke skåret fra i disse cookies, fordi de har brug for fedt for at få den rette struktur.

Med fuldkornsmel og intet raffineret sukker gør disse ingefær cookies til et sundere alternativ i julen.

Forberedelse: 30 minutter | Tilberedning: 8 minutter

Opskriften giver 36 cookies.

Ingredienser

  • 300 g fulkornsmel
  • 2 tsk. stødt ingefær
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. stødt kanel
  • ½ tsk. stødt nelliker
  • ¼ tsk. salt
  • 170 g smør
  • 200 g kokossukker
  • 1 æg
  • 85 g melasse
  • 50 g sukker (til at rulle dejen i)

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 180 grader.
  2. I en skål blandes de første seks ingredienser sammen (mel, ingefær, bagepulver, kanel, nelliker og salt).
  3. I en anden skål piskes smørret og derefter tilsættes kokossukker og det piskes sammen til det er kombineret. Pisk æggene og melassen i. Til sidst tilføjes melblandingen og det piskes sammen.
  4. Form dejen til små kugler og rul dem i lidt sukker. Placer dem på en bageplade med bagepapir med god afstand imellem. Giv dem et lille tryk, så de flader en smule ud.
  5. De bages i 8-9 minutter eller indtil bunden er lysebrun. Lad dem afkøle væk fra bagepladen.

God fornøjelse!

Næringsindhold

Portion: 1 cookie

Kalorier 91 kcal
Sukker 7.1 g
Fedt 4.4 g
Kulhydrater 12.5 g
Protein 1.1 g
dk