Julen står snart for døren, og så er det snart tid til at bage julesmåkager – og vi har selvfølgelig fokus på de sunde juleopskrifter.
Her er kriterierne for at lave sunde julesmåkager:
- Brug helkorn-mel i stedet for hvidt, forarbejdet mel
- Brug ikke raffineret sukker
- Lav et udvalg af småkager til forskellige diæt restriktioner (vegansk, glutenfri, kornfri osv.)
- De skal smage fantastisk!
Hvedemel er byttet ud med fuldkornsmel, hvilket fungerer rigtig godt i bagværk. I stedet for raffineret sukker er der brugt kokossukker, hvilket har et lavere glykæmisk indeks end almindeligt hvidt sukker.
Fedtet er ikke skåret fra i disse cookies, fordi de har brug for fedt for at få den rette struktur.
Med fuldkornsmel og intet raffineret sukker gør disse ingefær cookies til et sundere alternativ i julen.
Forberedelse: 30 minutter | Tilberedning: 8 minutter
Opskriften giver 36 cookies.
Ingredienser
- 300 g fulkornsmel
- 2 tsk. stødt ingefær
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk. stødt kanel
- ½ tsk. stødt nelliker
- ¼ tsk. salt
- 170 g smør
- 200 g kokossukker
- 1 æg
- 85 g melasse
- 50 g sukker (til at rulle dejen i)
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 180 grader.
- I en skål blandes de første seks ingredienser sammen (mel, ingefær, bagepulver, kanel, nelliker og salt).
- I en anden skål piskes smørret og derefter tilsættes kokossukker og det piskes sammen til det er kombineret. Pisk æggene og melassen i. Til sidst tilføjes melblandingen og det piskes sammen.
- Form dejen til små kugler og rul dem i lidt sukker. Placer dem på en bageplade med bagepapir med god afstand imellem. Giv dem et lille tryk, så de flader en smule ud.
- De bages i 8-9 minutter eller indtil bunden er lysebrun. Lad dem afkøle væk fra bagepladen.
God fornøjelse!
Næringsindhold
Portion: 1 cookie
Kalorier |
91 kcal |
Sukker |
7.1 g |
Fedt |
4.4 g |
Kulhydrater |
12.5 g |
Protein |
1.1 g |