Kokosnød og hindbær proteinbarer

Vi kender alle til når den lille sult opstår. Vi har bare brug for en lille mellemsnack til at klare os gennem dagen, eller til når vi bliver lækkersulten. 

Denne proteinbar med kokosnød og hindbær er en fantastisk snack fyldt med fibre og energi. Og så smager den fantastisk! 

Disse proteinbarer er perfekte til både en hurtig snack, til dessert med is, som en to-go morgenmad eller endda smuldret over en potion yoghurt. 

Proteinbarer med kokosnød og hindbær

Denne opskrift giver 8 proteinbarer.

Ingredienser

  • 125 g honning / ahornsirup
  • 100 g kokosolie
  • 225 g havregryn
  • 50 g knuste mandler
  • 75 g tørret kokosnød
  • En smule havsalt 

Hindbærfyldet:

  • 200 g frosne hindbær
  • 1 tsk. ahornsirup (valgfri)

Fremgangsmåde

1. Forvarm ovnen på 160 grader og find en 23x23 bageform

2. Put honning / ahornsirup og kokosolie i en medium størrelse gryde og rør sammen på lav varme indtil det er smeltet.

3. Fjern gryden fra varmen og tilføj havregryn, hakkede mandler, tørret kokusnød og salt. Bland det grundigt så alt er samlet og jævn. 

4. Hæld 2/3 af havreblandingen i bageformen og brug evt. bunden af et glas til at skubbe og komprimere blandingen i et ensartet lag. Den bages i den forvarmede ovn i 5 minutter. 

5. I mellemtiden tilføj de frosne hindbær til en lille gryde over medium varme. Brug en gaffel til at blande hindbærerne i en pure, når de begynder at optø. Saml puréen til en boble og fjern den fra varmen. Smag og tilsæt honning/ahornsirup, hvis det er ønsket. 

6. Hæld hindbærpuréen over de delbagte proteinbarer og spred det jævnt ud. Tilsæt forsigtigt den resterende havreblanding til toppen og sæt den tilbage i ovnen i 15-17 minutter indtil den er gyldenrbrun.

7. Lad proteinbarerne køle helt af inden du tager dem ud af bageformen og skærer dem i 8 rektangler. 


Note til opskriften:

Disse proteinbarer kan opbevares i en luftæt bøtte i op til 3 dage. 

For variation kan du prøve og bruge samme mængde frosne blåbær, jordbær eller brombær.