Denne lækre og søde kage med chokolade og karamel må du ikke gå glip af.
Kontrasten mellem den let bitre chokolade, den bløde og søde karamel og den sprøde kokusbund er ikke til at stå for.
En lille advarsel: denne kage er SÅ nem at lave, og den er stærkt vanedannende - så nu har vi advaret dig.
Chokolade- og karamelkage
Til et fad på ca. 20 x 20 cm.
Bund
- 125 gram smør
- 140 gram hvedemel
- 140 gram brun farin
- 50 gram kokos
Karamelfyld
- 1 dåse kondenseret mælk (sødet)
- 3 spsk. sirup/ahorn
- lidt salt
- 30 gram smør
Chokoladeovertræk
- 125 gram mørk chokolade
- 25 gram smør
Fremgangsmåde
- Smelt smørret og bland det med brun farin, kokus og mel, og rør det godt sammen.
- Tryk dejen ud i et fad på ca. 20x20 cm.
- Bag bunden i 12-15 minutter ved 175 grader, indtil den er lysebrun.
- Mens bunden bages blandes den kondenserede mælk, salt, smør og sirup. Lad det koge op under omrøring, og lad det stå på varmen uden helt at koge i ca. 10 min., så det bliver lidt tykkere og en anelse mørkere.
- Når bunden er bagt første gang, så hældes karamellen på bunden og bages i yderligere 10-15 min., eller indtil karamellen er fast og gylden.
- Lad kagen køle helt af.
- Hak chokoladen fint. Smelt smøret og rør chokoladen i. Når chokoladen er helt opløst, så overtrækkes kagen med chokoladen.
- Lad kagen sætte sig i et par timer, men gerne natten over. Når kagen skal serveres, så skæres den forsigtigt ud i små kvadrater.
Kagen kan holde sig på køl i en uges tid, og den kan også frysrer. Chokoladen bliver lidt grålig, når kagen kommer på køl i flere dage eller i fryseren, men det kan minimeres ved at pakke den grundigt ind, og det har ingen indflydelse på smagen.