Lækker og forfriskende gazpacho

Gazpacho er en fantastisk kold, rå og blendet suppe, som smager fantastisk!

Det er den ultimative forfriskning til sommereren. Og så er den lavet med friske grøntsager. What's not to like? 

Gazpacho er perfekt til en hyggelig sommeraften i godt selskab. 

Gazpacho

Denne opskrift giver 4 portioner.

1 portion gazpacho indeholder 249 kcal og 4 g protein.

Ingredienser

  • 1.4 kg modne tomater 
  • 1 stort og tykt skive brød - hvor skorperne er fjernet
  • 1 rødløg - pillet og skåret ud
  • 1 agurk - skrællet og hakket
  • 1 peberfrugt - hakket og hvor frøene er fjernet 
  • 1 jalapeno (valgfri)
  • 2 fed hvidløg - skrællet og hakket 
  • 3 jordbær
  • 0.6 dl olivenolie
  • 2 spsk sherry eddike eller rødvinseddike 
  • 1 tsk salt eller mere efter smag
  • ½ tsk. sort peber eller mere efter smag
  • 1/4 tsk. spidskommen
  • Peberfrugt, agurk, cherrytomater og rødløg i tern - som tilbehør
  • Frisk basilikum - til servering

Fremgangsmåde

1. Start med at blende tomater og agurken indtil det er flydende.

2. Tilsæt herefter rødløg, peberfrugt, jalapeno, hvidløg, jordbær, olivenolie, sherry eddidke eller rødvinseddike, salt, peber og spidskommen. Blend det hele grundigt. 

3. Put brødet ind under rindende vand indtil det har absorberet vandet. Pres brødet fri for vand så godt som du kan. Put det i blenderen sammen med det andet. Blend det hele sammen til en ønsket konsistens. 

4. Servér med det samme med tilbehøret som topping og til sidst basilikum. Hvis det ikke skal serveres med det samme, så sæt det på køl i køleskabet med det samme.