Muffins Med Citron Og Birkes

Disse muffins er sunde, luftige og lækre!

De er glutenfri og lave på kulhydrater og kalorier. De er nemme at lave og du kan nemt lave dejen og putte den i køleskabet natten over, og så skal de bare bage i 15 minutter. 

muffins- med Citron

I opskriften bruges kokosmel og det er et rigtig sundt alternativ til almindelig hvedemel. Men kokosmel er meget absorberende, og det er derfor vigtigt at bruge den rigtig mængde af det. Det er derfor vigtigt at måle kokosmelen efter vægt. 

Disse muffins har det med at sætte sig fast til formen selv når de er godt smurt. Smør evt. formen en smule.

Muffins med citron og birkes indeholder:

Denne opskrift giver 5 muffins. 

citron og birkes muffins

Ingredienser

  • 3 store æg
  • 2 spsk. sødmælk
  • 1 spsk. frisk citronsat
  • 0,5 dl usaltet smør, smeltet og afkølet
  • 1 tsk. stevia
  • 1/4 tsk. havsalt
  • 1 spsk. citron skal
  • 0,5 dl kokosmel (28 gram)
  • 1/4 tsk. bagepulver
  • 1 spsk birkes

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 175 grader. Smør 5 muffinsforme med olie og placer dem på en bageplade.
  2. I en stor skål pisker du æg, mælk, citronsaft, smør, stevia og salt sammen.
  3. Pisk citronskallet og kokosmel i. Blev ved med at piske indtil blandingen er glat og fri for klumper.
  4. Pisk bagepulveret i og brug derefter en dejskraber til at vende birkesene i.
  5. Brug en ske til at fordele dejen jævnt i formene. De bages indtil dejen er sat, og hvis du stikker en kødnål i, at der ikke sidder dej på den. De skal bages i ca. 15 min.
  6. Lad muffinsene køle af inden servering. 

Muffinsene kan nemt opbevares i køleskabet i en lufttæt boks i op til 4 dage. Varm dem en smule i mikroovnen. Du kan også sagtens fryse dem.

Næringsindhold for 1 muffin

Kalorier

162 kcal

Fedt

14 g

- heraf mættet fedt

7 g

Natrium

238 mg

Kulhydrater

4 g

Kostfibre

2 g

Sukker

5 g

Protein

5 g