Hvis du er vild med birkes og pandekager, så vil denne opskrift falde i rigtig god jord.
En af de gode ting (ud af riiiigtig mange) ved pandekager er at de er super hurtige at lave.
Dejen indeholder masser af citronskal, citronsaft og birkes, men det er også rigtig lækkert at putte noget ekstra citronskal og birkes på toppen sammen med et lidt vegansk yoghurt og ahornsiup. Det er himmelsk!
Du kan også servere dem sammen med lidt lemon curd, marmelade, kokoscreme eller hvad du synes er lækkert.
Pandekager med citron og birkes
Denne opskrift giver 12 pandekager.
Ingredienser
- 100 ml mælkfri drik af eget valg (fx havredrik)
- 4 spsk. vegansk yoghurt
- 1 tsk. vaniljeekstrakt
- 80 ml ahornsirup
- 2 spsk. vegetabilsk olie
- Skal og saft af 1 medium størrelse citron
- 200 g mel
- 2 tsk. bagepulver
- ½ tsk. soda
- 1 ½ spsk. birkes
Fremgangsmåde
- Varm en tør stegepande på svag varme. Hvis der er behov for det, kan du tilføje en lille smule olie på panden.
- Bland de tørre ingredienser sammen i en stor skål.
- Rør de våde ingredienser i indtil de er godt kombineret, og teksturen er flydende, men tyk.
- Brug en decilitermål og put ca. ½ dl dej på panden i 20-30 sekunder og vend den og giv den igen 20-30 sekunder.
- Gentag med resten af dejen.
- Server evt. med noget vegansk yoghurt, ekstra citronskal eller hvad du ellers synes er lækkert.
Værsgo! Nyd dem.