Protein muffins med græskar, chokolade og havre

Disse muffins får et protein boost fra proteinpulveret og den græske yoghurt. Uden sukker og 5 gram fibre kan du nyde dem som en let morgenmad eller en sæsonbestemt snack.

Disse muffins er sæsonbestemte på grund af græskar. Men du kan til enhver tid bruge en anden ingrediens fremfor græskar i disse muffins. Men lige nu er græskar fremme, og så kan du spise disse muffins med græskar samtidig med at du kigger på dit fine udskårne halloweengræskar.

Græskar har et højt indhold af A-vitamin og C-vitamin og lavt kalorieindhold. 

De er svampede og fulde af smag – præcis som muffins skal være!

Ingredienser

  • 392 ml havrekli
  • 78 ml vanilje proteinpulver
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 1/4 tsk kanel
  • 1 1/4 tsk ingefær
  • 1/8 tsk nelliker
  • 156 ml græskarpuré på dåse
  • 118 ml æblesauce
  • 118 ml græsk yoghurt
  • 1 1/2 spsk ahornsirup
  • 2 æggehvider
  • 1 tsk vaniljeekstrakt
  • 118 ml chokoladestykker

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 190 grader. Smør en muffinsform med plads til 12 stk eller stil nonstick muffinsforme frem.

Pisk havrekli, proteinpulver, bagepulver, kanel, ingefær og nelliker sammen i en skål. Sæt det til side.

I en anden skål blandes græskar, æblesauce, græsk yoghurt, æggehvider, ahornsirup og vaniljekstrakt indtil det er godt kombineret og har en glat konsistens. Tilsæt dette til den tørre blanding og pisk det godt sammen.

Lad dejen hvilke i 2 minutter for at tykne den lidt. Del dejen jævnt i de 12 muffinsforme og bag dem i 18-23 minutter eller indtil de er bagte i midten. Lad dem køle af på en plade/stativ.

De serveres bedst varme med din ynglings tilbehør/topping.

Til 12 personer | Portion: 1 muffin

Næringsindhold (pr. portion):

Kalorier 119 kcal
Fedt 2 g
- heraf mættet fedt 1 g
- heraf umættet fedt 1 g
Kolesterol 2 mg
Natrium 212 mg
Kulhydrater 25 g
Sukker 7 g
Protein 9 g