Sådan lever kvinder længere

Over halvdelen af de kvinder, som dør tidligt af kræft og hjertesygdom, kunne med stor sandsynlighed have levet et normalt langt liv ved blot at følge 4 simple leveregler.

  1. Ingen rygning
  2. Stabil vægt
  3. Regelmæssig motion
  4. Sund kost med meget lidt rødt kød og transfedtsyrer.

Det er en gruppe amerikanske forskere, der på baggrund af en grundig observation af sammenhæng imellem livsstil og livslængde redegører for vigtigheden af sunde vaner.
Ved at studere næsten 80.000 kvinder i alderen 34 - 59 år, har forskerne fundet frem til nogle af de ting, der sender kvinderne tidligt i graven, og det ser især ud til at være tobakken, der er et problem.

Forskergruppen vurderede, at 28% af de dødsfald, der blev registreret i løbet af undersøgelsens varighed, kunne have været undgået, hvis kvinderne aldrig havde røget.

Endnu bedre bliver det, hvis man tager flere af faktorerne ind i ligningen. Hele 55% af dødsfaldene kunne have været undgået, hvis kvinderne udover at gå i en stor bue uden om smøgerne, samtidig havde motioneret regelmæssigt, spist fornuftigt og holdt sig indenfor normalvægten.

Her hos Apuls.dk, håber vi inderligt at disse fakta kan give en ryger eller to mod på at kvitte smøgerne.

Kilde: British Medical Journal.

Bonus: Pistacienødder er god hjertemad
Hjertet har godt af mange ting, for eksempel pistacienødder, afslører ny forskning fra USA. Det har vist sig, at de velsmagende, grønne nødder har en enestående evne til at sænke kolesterol-niveauet i kroppen.

Kilde: Science Daily, USA.