Seated Pulley Rows

Denne øvelse udføres oftest ved hjælp af et V-greb vedhæftning. Øvelsen er en god øvelse til at opbygge ryggens muskulatur. Du bør dog ikke undervurdere effektiviteten ved at bruge en kabelmaskine til dine styrkeøvelser, fordi den måde, det skaber et konstant spændingsniveau gennem bevægelsen, er et unikt trick.

Guide til Seated Pulley Rows:

  1. Sid med front mod maskinen
  2. Placere fødderne på fodpladen og læn dig fremad mod håndtaget
  3. Træk vejret ind og træk i håndtaget indtil den nærmere sig den nederste del af brystbenet 
  4. Svaj let i ryggen
  5. Sørg for at føre albuerne så langt bagud som muligt når du trækker håndtaget ind mod kroppen
  6. Pust ud mens du fuldfører øvelsen

Vigtig ved Seated Pulley Rows: Når du bevæger overkroppen bagud og svajer let, træner du også erector spinae. Hold også dine bevægelser glatte og kontrollerede.

For at forebygge ryg problemer bør du aldrig lave øvelsen med tunge vægte. Specielt skal du være forsigtig i fasen hvor du runder ryggen.

Fakta om Seated Pulley Rows: Denne øvelse er en isoleringsøvelse af latissimus dorsi (den brede rygmuskel), teres major (en tyk og anelse flad muskel som sidder nederst i skulderbladet), bagerste del af deltoideus (musklen der danner de rundede konturer på skulderen), biceps, brachialis (en muskel i overarmen), brachioradialis (en muskel i underarmen) og i slutningen af bevægelsen, hvor du trækker skulderbladene sammen, trapezius (en muskel der går fra bagkanten af kraniet og lodret ned på hver side af rygsøjlen til en af de sidste brysthvirvler) og rhomboidei (er to muskler som forbinder skulderleddet og rygsøjlen).

Gode råd til Seated Pulley Rows: Du kan lave denne øvelse med et underhåndsgreb, for at isolere den nederste del af trapezius (musklen der går fra bagkanten af kraniet og lodret ned på hver side af rygsøjlen til en af de sidste brysthvirvler), rhomboidei (to muskler som forbinder skulderleddet og rygsøjlen) og biceps.

Øvelsen kan udføres med forskellige håndtag som giver en række fordele.

Du kan også lave øvelsen med et overhåndsgreb for at isolere den bagerste del af deltoideus (den brede rygmuskel) og den mindste del af trapezius (musklen der går fra bagkanten af kraniet og lodret ned på hver side af rygsøjlen til en af de sidste brysthvirvler). 

Denne øvelse er både en ryg, skulder og arm øvelse.