Side Planken

På samme måde som plank, er side planken en isometrisk kerne styrke øvelse, der betyder at opretholde en stilling svarende til en Push-Ups til den maksimale tid. Denne øvelse træner primært mavemusklerne,  gluteus medius (en af de tre bagdelen muskler, er en bred, tyk muskel, beliggende på den ydre overflade af bækkenet), gluteus minimus (den mindste af de tre bagdelen muskler), de lukkemuskler fra hoften (en gruppe af muskler det meste bruges til at bringe lårene sammen)

De sekundære muskler som bliver trænet er balderne, de 4 store muskler på forsiden af låret (quadriceps) og hamstring (en af ​​de tre bageste lårmuskler mellem hofte og knæ).

Guide til Side Planken:

  1.  Lig dig ned på gulvet på siden
  2.  Lig dig på din underarm - med kropsvægten på underarmen, albuen og siden af den ene fod
  3. Oprethold stillingen til den maksimale tid 

Vigtig om Side Planken: Hamstringene er ret modtagelige for skade.

Fakta om Side Planken: Planken er almindeligvis praktiseret i pilates og yoga, og ved disse træning til boksning og andre sportsgrene.

Gode råd til Side Planken: Der findes mange variationer som sideplanken og den omvendte plank. Den mest almindelige planke er underarmsplanken, der holdes i en push-up-lignende stilling, med kroppens vægt på underarme, albuer og tæer. 

Den "Extended Plank" tilføjer væsentlige vanskeligheder med standard plank øvelsen. For at udføre den udvidede planke skal en person være i push-up positionen og have arme / hænder så langt frem som muligt.

Denne øvelse er både en Mave, Balder, Hofte og Benøvelse.