Juleopskrift: Snekugle bolde

For mange er det en fast tradition at bage julekager når julen nærmer sig. Det er også en af vores faste traditioner i min familie at bage julesmåkager, og jeg elsker det hvert eneste år.

Disse snekugle bolde er måske ikke den typiske julekage, men det vinterlige tema passer ret godt til formålet. Disse runde og sarte bolde er tro mod deres navn og er en god tilføjelse til ethvert jule kagefad. Mens børnene vil elske den søde snack, giver valnødderne og mandelekstrakten en rig smag, som de voksne vil elske.

De er også tilfældigvis en mager kage til den sundhedsbevidste søde tand. Fuldkornsmel og organiske ingredienser gør at disse snekugle bolde gør at du kan snuppe en med god samvittighed.

Det kan godt være at disse bolde smager fancy, men de er faktisk ret enkle at lave. Med kun fem ingredienser gør det ikke noget at du først laver den i sidste øjeblik.

Bare kombiner ingredienserne, rul til kugler og bag dem. For at færdiggøre sneboldeffekten rulles de i flormelis. Og det er det.

Én ting du skal huske på, når du bager disse bolde er dejen. På grund af valnødderne kan dejen måske virke lidt smuldrende og vanskelig at rulle til kugler. Hvis det er tilfældet, skal du blot tilføje varmt vand, en spiseskefuld ad gangen, indtil dejen når den ønskede konsistens. Derefter skal du med det samme rulle dem til snebolde.

Denne opskrift giver også plads til at eksperimentere. For at få forskellige smagsvariationer kan du prøve at bruge forskellige nødder, som mandler eller pekannødder. Mandler vil fremhæve den rige smag af mandelekstrakten.

Det er også nemt for chokoladeelskere at lave en chokoladeversion. Bare reducér melet til 270 g og tilsæt 30 g kakaopulver.

Uanset om disse snekugle bolde bliver en juleklassiker eller bare en sjov snack, så vil de imponere dig på smagen.

Let it snow!

Opskriften vil give mellem 40-50 snekugle bolde.

Ingredienser

  • 230 g usaltet organisk smør
  • 110 g flormelis
  • 1 tsk. mandelekstrakt
  • 300 g fuldkornsmel
  • 64 g valnødder
  • Yderligere flormelis efter behov

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 200 grader.
  2. I en skål piskes smør, flormelis og mandelekstrakt. Ved lav styrke tilsættes mel og valnødder indtil det er kombineret.
  3. Rul dejen til kugler og placer dem på en bageplade med bagepapir. De bages i 8-10 minutter indtil de er gyldenbrune. Tag dem ud af ovnen og lad dem afkøle. Når de er afkølet rulles de i flormelis.

Noter og tips

Hvis dejen er vanskelig at forme til kugler tilsættes lidt varmt vand indtil dejen er lettere at håndtere.
Andre nødder som pekannødder eller mandler kan erstatte valnødderne.
For en chokoladevariant reduceres mel til 270 g og der tilsættes 30 g kakaopulver.

Næringsindhold

Portion: 2 snekugle bolde

Kalorier 118 kcal
Fedt 8 g
- heraf mættet fedt 5 g
- heraf umættet fedt 0 g
Kulhydrater 10 g
Kostfibre 1 g
Sukker 2 g
Protein 2 g