Juleopskrift: Sukkerfrie chokolade trøfler

Disse sukkerfrie chokoladetrøfler er bløde som smør, syndige og meget simple at lave – den perfekte chokoladedessert eller snack til julens hyggelige aftener.

Chokoladetrøfler er en fantastisk fornøjelse. En bid af disse bløde, cremede kan sende enhver til chokoladehimlen.

Mange af de populære trøfler man kan købe er ikke ligefrem egnede til en livsstil hvor der er fokus på få kulhydrater og sukkerfrie alternativer – men det er disse heldigvis!

Det er meget let at lave dine egne hjemmelavede sukkerfrie chokoladetrøfler. Kun to ingredienser er nødvendige: sukkerfri chokolade (eller 86% mørk chokolade) og fløde. Vanilje tilsættes for at mildne chokoladesmagen, og nogle mennesker tilføjer måske lidt smør for yderligere at mildne chokoladesmagen eller for at opnå en ønsket konsistens.

Opskriften giver 22 trøfler på 15 g.

Forberedelse: 10 minutter | Tilberedning: 6 minutter

Ingredienser

  • 170 g sukkerfri chocolate chips
  • 177 ml fløde
  • 3 spsk smør
  • 4 spsk flormelis
  • 2 tsk brandy (valgfri)
  • ¼ tsk vaniljeekstrakt

Fremgangsmåde

På komfur: Put chocolate chips varmeafvisende glasskål som er stor nok til at rumme chocolate chips og fløde med plads til omrøring. Put fløde, smør og flormelis i en lille gryde og opvarm over medium varme indtil der dannes små bobler omkring siderne af gryden og cremen er dampende. Rør indtil flormelissen er opløst og hæld derefter blandingen over chocolate chips og lad det stå i 5 minutter. Rør forsigtigt med en piskeris indtil den er glat og kombineret. Tilsæt vanilje og brandy og rør rundt. Lad det afkøle, tildæk det og lad det køles i køleskabet i adskillige timer indtil det er fast eller natten over.

I mikroovnen: Hæld fløde i en skål der kan tåle mikrobølgeovn som er stor nok til at rumme chocolate chips og fløde med plads til omrøring. Tilsæt flormelissen og omrør til det er opløst. Tilsæt smør og chocolate chips og varm i mikroovnen i 1 minut. La det stå i 5 minutter og rør forsigtigt med en piskeris indtil det er kombineret. Tilsæt vanilje og brandy og rør rundt. Lad det køle af, dæk det til og lad det køle af i køleskabet indtil det er fast eller natten over.

Form: Læg et stykke vokspapir på din arbejdsoverflade. Hæld den faste chokoladeganache ud af skålen med en ske på papiret. Hvis ganachen er for fast skal den opvarmes i 30-60 minutter inden du hælder den ud af skålen.
Rul hver portion ganache til runde trøfler. Vej evt. hver portion (15 g) for at sikre dig, at trøflerne bliver ens. Hvis trøflerne er for varme og bløde til at forme, skal du køle dem i 30 minutter eller indtil de er faste nok til at håndtere.

Færdiggør: Når de er formet kan trøflerne rulles i hakkede nødder, revet chokolade, sesamfrø, kokos, drys, frysetørret frugt, matchapulver eller usødet kakaopulver. De opbevares i en lufttæt beholder i køleskabet, men serveres og nydes ved stuetemperatur.

Næringsindhold

Pr. portion (1 trøffel)

Kalorier 58 kcal
Fedt 5 g
- heraf mættet fedt 3 g
- heraf umættet fedt 1 g
Kulhydrater 7 g
Kostfibre 5 g
Protein 1 g