Her får du en opskrift på sunde knækbrød med en masse fuldkorn.
Ingredienser
- 1 dl. Havregryn
- 1 dl. solsikkekerner
- 1 dl. hørfrø
- 1 dl. græskarkerner
- 1/2 dl. Sesamfrø
- (Skal det være endnu nemmere kan der bruges 2,5dl 5-kornsblanding, hvori der blandes 1dl græskarkerner)
- 2 dl. mel (her er der benyttet rugmel men fuldkornshvedemel og andre meltyper kan benyttes som alternativ)
- 1/2 tsk. bagepulver
- 1/2 tsk. Salt
- 1 dl. kokosolie (fx fra Bodylab)
- 1 dl. vand
- 1 æg eller 0,5 dl æggehvide
Fremgangsmåde
- Ovnen tændes på 200 grader varmluft.
- Alle tørre ingredienser blandes i en skål.
- Kokosolie, vand og æg blandes med de tørre ingredienser og røres til en ensartet masse.
- ”Dejen” rulles ud mellem to stykker bagepapir med en kagerulle til en tykkelse på ca. 2 mm. OBS. dejen klistrer gerne til kagerullen, hvis ikke der er bagepapir imellem..
- Knækbrødet bages i midten af ovnen i 15-20 minutter til det er gyldent i kanterne.
- Når knækbrødsmassen tages ud af ovnen, skæres de med det samme ud i passende stykker med en skarp kniv. Bliver knækbrødet for kold vil det smuldre og gå i stykker.
- Lad dem køle godt af, hvorefter de kan opbevares i en tætsluttende boks eller plastikpose.
Kan spises som de er til morgenmad, snack eller til at stille den søde tand. Kan fx serveres med Peanut-butter eller Proteinella begge fra Bodylab.