Triceps Pushdown (with rope) - Triceps Pushdown (med reb)

Triceps Pushdown i kabel med reb er en god og nem isolationsøvelse til triceps og anconeus (som er en fortsættelse af triceps mediale hoved). Fordelen ved at bruge et reb i stedet for en stang, er at du kan fortsætte bevægelsen ud ved siden af din hofte og dine lår, for at påvirke det laterale hoved af triceps mere intenst.  

Hvis du anvender tunge vægte, kan du læne dig lidt forover fra lysken for at opnå en mere stabil stilling. Denne øvelse er enkel at udføre og kan med fordel anvendes af begyndere, til at opbygge styrke før der prøves kræfter med de mere avancerede øvelser.

Guide til Triceps Pushdown (with rope) - Triceps Pushdown (med reb):

  1. Stå med front mod maskinen med dine hænder på håndtaget
  2. Træk dine albuer ind mod siden af kroppen
  3. Træk vejret ind og stræk dine arme ud (nedad). Vær opmærksom på, at albuerne hele tiden skal holdes inde mod kroppen
  4. Forsæt bevægelsen ud ved siden af din hofte og dine lår 
  5. Pust ud mens du fuldfører øvelsen
  6. Gentag øvelsen f.eks. 15x3

Vigtigt ved Triceps Pushdown (with rope) - Triceps Pushdown (med reb): Husk at holde albuerne fastlåst og tæt ind mod kroppen. Dvs. At dine overarme ikke bør bevæge sig.  

Fakta om Triceps Pushdown (with rope) - Triceps Pushdown (med reb): Triceps er en meget større muskel end biceps.Triceps udgør i alt ⅔ af overarmens muskulatur. 

Gode råd til Triceps Pushdown (with rope) - Triceps Pushdown (med reb): Variere mellem de forskellige håndtag (reb, stang, bøjet stang, V-formet stang). Simpelthen for at du ikke altid træner den samme variant.

Du kan gøre træningen af triceps mere intensiv, ved at holde en isometrisk spænding i et eller to sekunder i slutningen af øvelsen.