Triceps Pushdown (with Straight bar) - Triceps Pushdown (med stang)

Triceps Pushdown i kabel med stang er en klassisk og nem isolationsøvelse til triceps og anconeus (som er en fortsættelse af triceps mediale hoved). Her kan du både bruge overhåndsgreb og underhåndsgreb for at træne dine triceps. Underhåndsgrebet giver dig ikke mulighed for at træne med tungt vægt. Udfør i stedet øvelsen med en let vægt for at arbejde med triceps og fokusere på det mediale hoved. 

Denne øvelse er enkel at udføre og kan med fordel anvendes af begyndere til at opbygge styrke før der prøves kræfter med de mere avancerede øvelser.

Guide Triceps Pushdown (with Straight bar) - Triceps Pushdown (med stang):

  1. Stå med front mod maskinen med dine hænder på håndtaget
  2. Træk dine albuer ind mod siden af kroppen
  3. Træk vejret ind og stræk dine arme ud (nedad). Vær opmærksom på, at albuerne hele tiden skal holdes inde mod kroppen
  4. Pust ud mens du fuldfører øvelsen
  5. Gentag øvelsen f.eks. 15x3

Vigtigt ved Triceps Pushdown (with Straight bar) - Triceps Pushdown (med stang): Husk at holde albuerne fastlåst og tæt ind mod kroppen. Dvs. Dine overarme ikke bør bevæge sig.   

Fakta om Triceps Pushdown (with Straight bar) - Triceps Pushdown (med stang): Triceps er en meget større muskel end biceps.Triceps udgøri alt ⅔ af overarmens muskulatur. 

Gode råd til Triceps Pushdown (with Straight bar) - Triceps Pushdown (med stang): Variere mellem de forskellige håndtag (reb, stang, bøjet stang, V-formet stang) Simpelthen for at du ikke altid træner den samme variant.

Hvis du anvender tunge vægte, kan du læne dig lidt forover fra lysken for at opnå en mere stabil stilling. 

Du kan gøre træningen af triceps mere intensiv, ved at holde en isometrisk spænding i et eller to sekunder i slutningen af øvelsen.