% Vores sommer udsalg er i fuld gang - Se de brandvarme besparelser! %

Udendørstræning - læs om fordelene

Udendørstræning er fantastisk! Det giver en masse muligheder, og der er faktisk rigtig mange fordele ved det. 

Alle former for fysisk aktivtet giver dig ny energi, når du føler dig udmattet eller træt, og frisk luft øger kun effekten. Alene 20 minutter udendørs aktivitet kan friske dig op som en stærk kop kaffe.

Man behøver ikke engang at have en have for at træne udenfor. Find en park, en sportsbane, et græsareal – alt er muligt! Men selvfølgelig er en have at foretrække for mange, da det er tæt på hjemmet og det er lidt mere privat.

Fordele ved udendørstræning

Der er rigtig mange videnskabelige grunde til at du straks skal komme ud i det grønne. Nedenfor lister vi 6 fordele ved udendørstræning.

#1 Udendørstræning booster dit humør

Kroppen frigiver endorfiner, når du træner. En undersøgelse har vist, at deltagerne blev 50% gladere, hvis de trænede udendørs modsat i træningscentret. Og det behøver ikke at være en lang løbetur i parken, men blot 5-20 minutters træning i et grønt område. Træning i naturen løfter både selvværdet og humøret. Den friske luft, og lyden af fugle gør bare noget ved humøret. 

#2 Naturen bekæmper depression og forhøjet blodtryk

Ved at opholde dig blot 30 minutter i en park eller skov sænker du risikoen for forhøjet blodtryk med 9% og risikoen for depression med 7%. 
Løb eller en gåtur i naturen eller i en park i byen har en øjeblikkelig virkning på stress. De naturlige lyde af vind i trætoppene, løbesko på grussti og omgivelserne, der passerer forbi, virker afbalancerende og beroligende på sindet. 
Desuden virker regelmæssig fysisk aktivitet afstressende.

#3 Du får endnu mere energi

Motion booster dig med ny energi, når du føler dig træt, og frisk luft kan øge effekten. Alene 20 minutter udenfor kan friske dig op som en god og stærk kop kaffe. Mange kender måske også det med at tage 5-10 minutter udenfor i den friske luft i løbet af en arbejdsdag for, at cleare hovedet og få noget energi. 

#4 Det styrker immumforsvaret 

Dit helbred er også en af de gode grunde til at træne ude. Når du vælger den friske luft frem for at bruge medlemskortet til fitnesscentret, styrker du dit immumforsvar, samtidig med at du slipper for bakterier. Ligesom børnehavebørn smitter hinanden, når de opholder sig mest indendørs og er mange sammen på lidt plads, er der også frit lejde for forkølelsesvira på håndvægte, spinningcykler og i omklædningsrum. 

#5 Du får D-vitamin

Sollyset er vores naturlige kilde til D-vitamin. D-vitamin spiller en vigtig rolle i udviklingen af vores knogler og det booster immumforsvaret. Vitamin D er blevet hyldet som et mirakelmiddel for vores sundhed, velvære og helbred. Om efteråret og vinteren, hvor solen skinner i færre timer, og vi tilbringer mindre tid ude handler det om, at hente meget ved at træne på tidspunkter, hvor det er lyst. 

#6 Udendørstræning øger din kalorieforbrænding

Faktisk forbrænder du ca. 5% mere ved temperaturer omkring frysepunktet. Det løber op i ca. 100-500 kalorier på f.eks. en times løb afhængig af din kropsvægt. Ved løb bruger du f.eks. også flere kræfter på at bevæge dig fremad udenfor end på løbebåndet. 

Effektive øvelser du kan lave udenfor

Men jeg kan jo ikke slæbe løbebånd, spinningcykel m.v. udenfor? - nej det kan du ikke, men der er mange andre træningsformer, som også er effektive, og som du nemt kan rykke udenfor. Udover løbeture, gåture og cykelture kan du lave disse 4 effektive og krævende øvelser:

#1 Squat - knæ - armstræk

Ned i squat, op med knæet og ned i en armstræk. Forfra med det andet ben.
Spænd i maven og få bagdelen helt ned. Brug evt. en fitnesselastik til, at gøre øvelsen endnu mere hård og effektiv.
Rammer ben, balder og core.

#2 Dips - triceps 

Brug en stepbænk, en bænk eller hvad du nu har til rådighed. Placér fingrene fremad og ud fra dine hofter. Stræk dine ben helt og sænk bagdelen lige ned. Variér gentagelserne med først at have begge hæle i jorden, derefter med højre fod løftet og til sidst med venstre fod løftet.
Rammer primært triceps.

#3 Sumo - jump squats

Jumpsquats, hop skiftevis i en smal squat og ned i en bred squat.
Spænd i core og slap af i skuldrene. Brug evt. en træningselastik til at gøre øvelsen endnu mere hård og effektiv.
Rammer lår og balder.

#4 Kettlebell lunges

Brug en kettlebell. Begynd stående med din kettlebell oppe i strakt arm. Tag et langt skridt fremad med det ene ben og sænk det bagerste knæ mod jorden. Holder du din kettlebell i højre hånd, træder du frem med højre ben. Skift mellem højre og venstre.

Med disse øvelser er der rig mulighed for at få en effektiv træning udenfor, og med de fordele der er ved at træne udenfor, så er det bare med at komme afsted!