Hyperextension

Hyperextension er en af de mest populære øvelser indenfor styrketræning. Det er en øvelse, der tit bliver brugt som træning og supplement til dødløft.

Selvom øvelsen giver målrettet træning af din lænd, vil den også træne både baglår og baller.

 

Læs mere

Få en stærk lænd med hyperextension

Der findes mange måder at udføre øvelsen på, hvoraf maskine er blandt de mest anvendte.

Der er flere fordele forbundet med den populære øvelse til træning af lænd:

 • Få en stærkere lænd og ryg
 • Blive bedre til at udføre en lang række andre styrketræningsøvelser
 • Lav grad af teknik hvorfor alle kan træne øvelsen
 • Mange redskaber kan benyttes til at udføre øvelsen

Når du vil træne din lænd, er det oplagt at bruge en maskine til formålet. Denne kan hjælpe dig med at udføre øvelsen korrekt. Og den giver dig tilmed mulighed for at kunne tilføre vægt, så du kan skabe progression i din træning.

Maskinen giver dig desuden træning i at bevæge din ryg i forskellige positioner, som vil skabe mere bevægelighed og smidighed i din overkrop.

Disse maskiner til hyperextension er simple redskaber, som kan bruges både privat og professionelt. De tager ikke meget plads, selvom de giver masser af træningsudbytte. Prøv f.eks. vores Odin model af kraftig kvalitet

Hos Apuls.dk går vi både op i at tilbyde det bedste udstyr til både private og professionelle, og vi går op i at vejlede dig til at få det største udbytte af din træning.

Derfor finder du både råd, inspiration og vejledning til at komme godt i gang med hyperextensions.

Back extensions til effektiv og målrettet træning af lænd

Back extensions er en anden betegnelse for hyperextension. Som navnet antyder, er det ryggen, som er i fokus.

Hvis ikke du allerede laver øvelsen til styrkelse af både ryg g lænd, er der god grund til at begynde. Det har stor betydning for dig både i træningssammenhænge samt i al almindelighed at have en stærk lænd. En stærk lænd og ryg er med til at skabe en stabil og stærk kropspositur. Og med styrketræning af ryg og lænd kan du nedsætte din risiko for sammenfald i ryggen på længere sigt.

I løbet af dagligdagen er vores rygge udsat for skæve positioner og belastning fra blandt andet løft og vrid.

Hyperextensions kan bruges til mange træningsformål og af mange personer:

 • Genoptræning af ryg og lænd
 • Skadeforebyggelse
 • Bedre kropsholdning
 • Øget styrke til gavn for øvrig træning samt generelt

Med hyperextensions skaber du en mere smidig ryg og en stærkere lænd.

Det er langt fra kun fitnessudøvere, der benytter sig af at lave hyperextensions. Øvelsen er ideel til genoptræning af lænd. Den store fordel ved at træne med en specialdesignet maskine til formålet er, at de er justerbare. Herved kan du selv skabe den progression i din træning, som du har brug for.

En rygtræningsmaskine kan anvendes og indstilles af alle. Den er nem at arbejde med, og den sørge for, at du udfører dine øvelser til træning af lænden korrekt.

 

Hyperextension øvelseHyperextension øvelse

 

Hvordan laver jeg hyper extensions på rygtræningsmaskine?

En rygtræningsmaskine er fast inventar i ethvert fitnesscenter. Det kræver ikke høj grad af teknisk viden for at kunne udføre træningsøvelserne af lænden korrekt.

Dog skal du være opmærksom på praktiske forhold, som har betydning for dit udbytte af træningen med maskinen.

Maskinen er designet med justerbare indstillinger for såvel højde af øvre pude (som skal være placeret på den øverste del af dine lår) samt for fodstøtten.

Det er vigtigt, at du altid starter med at indstille maskinen til hyperextension, så den passer til dig. Dine ben skal kunne være næsten helt udstrakte, når du udfører øvelsen. Der findes ofte et håndtag på stangen mellem øvre pude og fodstøtte, som kan bruges til at justere afstanden.

Du skal kunne hænge frit med overkroppen, før du starter øvelsen.

Rygtrænermaskinen er et populært redskab til træning både i hjemmet og i fitnesscenteret. Du vil derfor opleve at støde på mange forskellige modeller, som varierer i omfang af teknik og indstillingsmuligheder.

For at skabe de bedste progressionsbetingelser kan du med fordel starte med at tilvænne dig at have armene krydset foran dig, når du udfører øvelsen. Således kan du nemmere tilføre ekstra udfordringer fremadrettet ved brug af vægtskiver, som skal holdes foran brystet.

Hyperekstension træner både lænd, ryg, baglår og baller

Selvom fokusset med hyperextensions handler om lænd og ryg, vil øvelsen aktivere andre vigtige muskelgrupper. Du kan få trænet både baglår og baller samt smidighed af ryg med de populære maskiner til formålet. Dette er områder af kroppen, som har stor betydning generelt for din kropsholdning og styrke.

Derfor kan du med fordel begynde at arbejde med hyperekstension for at skabe en stærkere krop, som kan holde til hverdagens mange belastninger.

Du kan selv influere på, hvor meget du ønsker at træne baglår og baller, når du udfører øvelsen i en rygtræner.

Her handler det om, hvordan du arbejder med din ryg.

Nogle personer foretrækker at ’rulle’ op under øvelsen, når du skal løfte dig tilbage i en udstrakt position. Vælger du at gøre dette, vil du komme til at træne hele ryggen samt lænden. Vælger du derimod at holde ryggen rank under hele øvelsen, vil du sætte mere fokus på træning af baglår og baller samt lænd.

Lav variationer for at opnå den mest effektive træning

Det er en fordel for mange at træne med hyperextension maskine, der sikrer korrekt udførsel. Dog er det en fordel at supplere træningen med frie øvelser. Når du skaber variationer i din træning, undgår du at ’gå kold’ i den vigtige og betydningsfulde styrketræning af din lænd og ryg.

Du kan lave øvelser på en yogamåtte uden brug af redskaber, eller du kan vælge at gøre brug af f.eks. træningselastik eller træningsbold.

Når du laver supplerende øvelser i fri bevægelse, vil det smitte positivt af på din træning med maskine. Variationerne er med til at øge din smidighed.

Er du nybegynder, eller har du lav mobilitet i din ryg og lænd, er det en god ide at begynde at starte med at smidiggøre din lænd og ryg ved at lave øvelser på yogamåtte uden redskaber til at starte med.

Læg dig på maven og hav kroppen strakt ud. Løft overkroppen op og sænk dig langsomt ned igen. Varier træningen med diagonale løft af arm og modsatte ben.

Disse øvelser kan med fordel bruges som opvarmning, før du begynder dine øvelser til styrketræning af lænd med maskine.

 

HyperextensionHyperextension øvelse

 

Øvelser til styrketræning af lænd

Det er muligt for alle uanset aktuelt træningsniveau og erfaring at komme i gang med at styrke lænden via hyperextension. Herunder er udvalgt øvelser, som kan udføres af alle, og du finder fif til at kunne skabe ekstra udfordringer under styrketræningen.

Øvelse på rygtræningsmaskine (træning af rygstrækkere, baglår og lænd)

Placer dig i en maskine til back extension hvor du kan hænge frit med overkroppen over den forreste pude. Sørg for at indstille maskinen fra starten af, så du har dine fødder solidt placeret i maskinens fodstøtte.

Start bevægelsen ved at sænke dig ned mod underlaget med strakt ryg. Sænk dig så langt ned du kan. Stræk dig op igen så din krop danner en lige linje.

Er det muligt for dig at lave mere end 15 repetitioner, kan du træne med en vægtskive foran brystet.

Back extensions med træningselastik

Et alternativ til at anvende vægtskive kan være ved at bruge en klassisk træningselastik uden håndtag. Her skal du udføre øvelsen i maskine til formålet og have elastikken placeret ved fodstøtten. Sørg for at elastikken sidder forsvarligt fast i bunden af maskinen. Start bevægelsen nedefra hvor du har moderat modstand på elastikken. I takt med at du løfter overkroppen op, vil elastikken give dig modstand.

Det er nemt at justere, hvor meget modstand du ønsker ved blot at justere længden på elastikken.

Hyperextension med 1 ben

For dig der er velkendt med rygtræner, kan du få udfordring med denne variation. Udfør øvelsen som normalt men kun med 1 fod placeret i fodstøtten. Det vil sige, at din anden fod skal være fri. Du kan enten have den hvilende ovenpå fodstøtten eller have den strakt op i luften.

Når du laver denne variation, vil du sjældent have behov for yderligere belastning af vægtskiver.

Sådan vælger du den bedste og mest sikre ryg træner

Hos Apuls.dk finder du et stort udvalg af de funktionelle ryg trænere. De findes i forskellige designs, omfang af teknik samt forskellige prisklasser.

Den bedste maskine til hyperextensions afhænger af flere forhold. Du skal vælge maskine efter følgende:

 • Anvendelsesformål
 • Krav til indstillinger
 • Sikkerhed og design

Dit anvendelsesformål afgør, hvilken type ryg træner der er den bedste for dig. Her afhænger af, om maskinen skal bruges til hjemmetræning, eller om den skal anvendes i et fitnesscenter. I fitnesscenteret er der behov for en solid og stærk model til professionel brug, så alle har mulighed for at træne effektivt med maskinen.

De enkle modeller med simple indstillinger kan være et godt valg til hjemmetræningen. Her er der ikke behov for at genindstille maskinen flere gange om dagen, hvilket ikke stiller de store krav til indstillingsmulighederne.

Kvaliteten har stor betydning for at kunne få maksimal udbytte af din ryg træner. Din maskine til hyperextensions skal kunne holde til, at du i takt med øget styrke begynder at træne med udfordringer og øget vægt.

Når du køber ryg træner hos os, kan du være sikker på at få sikre og solide modeller, så du får stor sikkerhed under din styrketræning af ryg og lænd.

Køb en rygtræner til en skarp pris

Det er til din fordel, at du finder solide rygtrænere til hyperextension i mange udgaver og med høj kvalitet hos os. Derved kan du finde lige den model og udgave, som passer til dit træningsbehov- og formål. Uanset om du handler som privat eller i forbindelse med erhverv, finder du gode og budgetvenlige priser på hele vores sortiment.

Vi forhandler rygtrænere fra førende brands på markedet for kvalitetsudstyr til træning.

Til dig der ønsker en kvalitetsudgave, kan modellerne fra Gymleco, Kettler, Finnlo, Impulse Fitness eller Jordan være gode bud. Her får du eksklusive modeller med mange funktioner. Puderne på de forskellige modeller yder dig maksimal komfort og støtte under træning.

Til dig der ønsker en særlig budgetvenlig og billig pris på din rygtræner, kan udgaverne fra cPro9, Reebok og Titan Fitness være gode bud.  Der findes forskellige udgaver fra hver enkelt producent, så du har flest mulige produkter at vælge imellem.

Alle vores produkter kommer i stilrene designs, så de kan passe ind i alle omgivelser.

Det er de nyeste modeller på markedet, som er pladsbesparende designede.

Den store fordel ved at handle hos os er, at du finder kvalitetsmodeller på tilbud, som gør det muligt for alle vores kunder at få kvalitetsudstyr til styrketræningen af ryg og lænd.

Alt indenfor træningsudstyr og træningsmaskiner

Udforsk også vores store udvalg af andre spændende træningsmaskiner for mere inspiration til din træning! Se b.la. vores mange romaskiner, løbebånd, motionscykler og meget andet.

Hos Apuls.dk har vi ligeledes et stort udvalg af træningsudstyr af høj kvalitet og til ethvert behov. Se b.la. vores mange håndvægtekettlebellstræningselastikker og meget andet her på siden. Du er også meget velkommen til at besøge vores blog for endnu mere inspiration til din træning!