Boksebold

En boksebold er det ultimative træningsredskab, når du ønsker fleksible træningsmuligheder og masser af positive effekter. Bokseredskabet er ideelt til både hjemmetræningen samt til træning i fitnesscenter, og der findes mange funktionelle udgaver, som kan passe til ethvert behov og formål.

Læs mere

Kom i form med en boksebold

Boksetræning oplever stigende popularitet blandt både kvindelige og mandlige fitnessudøvere som følge af den effektive træningsform. Du kan både træne styrke, kondition samt koordination med dette træningsredskab.

Når du skal købe den helt rette boksebold til dine behov og træningsformål, skal du vælge udgave efter følgende forhold:

 • Udgave (fritstående, ophængt eller på fod)
 • Kvalitet
 • Materiale og pris

De fysiske rammer omkring slag- og boksetræningen er med til at afgøre, hvilken udgave der vil være den rette for dig. Til dig der hjemmetræner, kan udgaven på fod være særlig fordelagtig, så du slipper for at skulle skrue i enten væg eller loft for at hænge en større boksepude op.

Boksebolden er et praktisk og pladsbesparende træningsredskab, som giver masser af udfordringer og kan hurtigt øge fedtforbrændingen. Størrelsen på den klassiske bold til slagtræning er cirka 27cm høj og 21cm i diameter.

Hos Apuls.dk forhandler vi kvalitetsudstyr til træning til både professionelle, erhverv og private. Det skal være muligt for alle at komme i form med det helt rette udstyr til individuelle behov og ønsker.

Derfor finder du et bredt udvalg af forskellige boksebolde, som varierer i både udgave, materiale og pris. Herunder finder du nyttig og brugbar vejledning til at kunne udvælge den bold, som passer til dig og din træning.

 

Hvad kan jeg træne med en boksebold på fod?

I princippet kan du træne samme øvelser, teknik og formål med den praktiske lille bold til slagtræning, som du kan med de større, loftshængte boksepuder.

De mest populære og anvendte former for træning med bolden er:

 • Cardio kickboxing
 • Slagtræning
 • Kampsport træning
 • Teknik- og reaktionstræning

Derudover egner redskabet sig til at varme op med eller blot at forbrænde ekstra energi med. Der er masser af træningsmuligheder, som er ideelle både til et hjemmegym eller til fitnesscenteret.

Træning med boksebold er en skånsom træningsform, hvor det er næsten umuligt at komme til skade. Selve bolden vejer ikke nok til i sig selv at kunne give belastningsskader, og det er derfor et oplagt redskab at anskaffe for dig, som er nybegynder i bokse-eller slagtræning.

Med en boksebold på fod kan du stille og roligt danne dig dine egne erfaringer med de mange forskellige træningsformer, som redskabet giver mulighed for.

Sådan kan du træne basisteknik med din boksebold på fod

Det er muligt for alle at komme godt i gang med boksetræning, hvor det handler om at have styr på den rette teknik. Dette kan du træne med en boksebold.

Du skal fokusere på følgende elementer:

 • Balance
 • Benarbejde
 • Håndkoordination

Bokseteknik handler i høj grad om at have en god balance. Når du slår, vil du lægge vægten over i den side af kroppen, som du slår fra med. Det nytter ikke meget kun at have store muskler, hvis ikke du har en god grundbalance. Du vil også bruge din balanceevne i dine slag.

Derfor skal du have en god balance til at starte med og lade denne position være dit udgangspunkt.

Du skal have dine fødder placeret i retningen af bokseredskabet med en skulderbreddes afstand. Boksetræning er ment til at skulle fungere, som var det en modstander, du stod overfor. Det er vigtigt, at du bevæger dine fødder under træningen for at bibeholde din balance. Du skal bevæge dig fra side til side, når du slår.

Selve bokseteknikken foregår ved, at du slår ud med begge hænder på skift, mens du træder frem mod bokseredskabet. Idet du slår ud, skal du have dine arme placeret højt, så dine hænder kamuflerer dit ansigt. Dine knoer skal være rettet mod bokseredskabet. Det er hele din kropsmasse, du skal bruge for at få kraft i dine slag.

De kraftfulde slag kommer ikke fra store muskler men fra en god basisteknik.

 

Stående boksebold er et ideelt redskab til både mænd og kvinder

Den stående udgave af træningsredskabet er ideelt for dig, som træner derhjemme og ikke har en makker at sparre med. Derudover kan det være ideel for dig, som ønsker at træne individuel slagtræning i fitnesscenteret.

Den stående udgave er designet med et solidt og kraftigt fundament, så den yder maksimal stabilitet under træningen. Der kan enten fyldes vand eller sand i fundamentet.

Denne udgave foretrækkes af både mænd og kvinder, som ønsker et praktisk, fleksibelt og funktionelt redskab til deres træning.

Med den stående boksebold er du fri for at skulle bore i din væg eller loft for at hænge en stor boksepude eller sandsæk op. Det stående bokseredskab er derfor et pladsbesparende, alternativt redskab til en effektiv slagtræning.

Når du køber stående bold til slagtræning, kan du med fordel gå efter de højdejusterbare modeller, som egner sig til enhver udøver uanset køn og styrkeniveau.

Her kan højden på reflekssystemet nemt indstilles i et interval mellem cirka 120cm – 160cm.

I denne sammenhæng er det vigtigt i forhold til at få optimalt træningsudbytte, at du vælger en kvalitetsudgave. Med høj kvalitet på bokseredskabet får du et produkt, som ikke kommer ud af kurs under din slagtræning.

Hvordan vedligeholder jeg min boksebold?

Det rette vedligehold er med til at give dig et bokseredskab, du kan træne med i mange år frem. De mest anvendte materialer til boksepuder- og bolde er enten kunstlæder eller ægte læder.

Afhængig af dit træningsomfang og afhængig af, hvor hyppigt du træner, skal du tørre og vaske din bold af med vand og sæbe. Fra tid til anden kan du tørre den af med spritservietter for at minimere bakterier og urenheder på læderets overflade.

I godt vejr kan du med fordel have bokseredskabet stående i fri luft.

Til dig der træner seriøst og har en kvalitetsudgave af ægte læder, kan det svare sig at behandle naturmaterialet med en decideret læderbehandling. Dette vil skabe ekstra smidighed og fleksibilitet i læderet. I denne forbindelse skal boksepuden have ro for, at læderbehandlingen kan fungere optimalt.

Hvorfor vælge den fritstående boksebold?

Er det første gang, du står overfor at stifte bekendtskab med slagtræning, vil du helt naturligt have mange spørgsmål til valg af udstyr. De klassiske udgaver af boksepuder er designet som cylinderformede puder med fyld af sand. Disse skal monteres enten i loft eller væg, og hvor der skal tages højde for placering af ophænget for at få optimale træningsmuligheder.

Som nybegynder eller som øvet fitnessudøver der ønsker at træne derhjemme, kan det virke omfattende at skulle til at skrue i væg og loft i dit hjem.

Her kommer de mange fordele ved at vælge den fritstående boksebold, hvor du kan spare både penge og kræfter på at montere træningsredskabet.

En klassisk boksepude er designet til at blive anvendt med en makker. Til hjemmetræningen skal din træning kunne foregå fleksibelt og individuelt og med stort udbytte. Disse behov tilgodeser den fleksible og funktionelle lille bold til boksetræning.

Herunder kan du se fordelene ved at vælge den fritstående boksebold:

 • Pladsbesparende og fleksibelt redskab til slagtræning
 • Simpelt redskab som er nem at sætte op
 • Giver masser af træningsmuligheder
 • Ideelt alternativ til de væg- eller loftshænge modeller samt de store boksepuder
 • Nem at indstille i højden på stangen
 • Enkel at opbevare når den ikke er i brug
 • Kan tilpasses enhver fitnessudøver

For dig som bor i lejlighed, kan dette redskab være perfekt til hjemmetræningen, da du undgår montering og samtidig skåner dine naboer for støj fra træningen.

Boksebolden er nem at sætte op, hvor det blot handler om at sætte de 3 dele sammen – hhv. fod, stang og selve bolden. Midt på stangen finder du et lille hjul, som kan bruges til at indstille bolden, så den passer med din højde.

Køb boksebold der passer til din træning

For at du kan opnå øget kondition, fedtforbrænding og styrke, skal du sørge for at købe træningsudstyr, som passer til dig og dine ambitioner.

For at opnå det største udbytte og effekt af din slagtræning, er det en god ide at vælge produkter fra førende brands på markedet for kvalitetsudstyr. Det kan f.eks. være Abilica. Her er produkterne skabt til professionelle formål, hvorfor du kan være sikker på at få et produkt, som har optimale funktioner.

Stangen på den fritstående boksebold er på kvalitetsudgaverne designet med et patenteret reflekssystem, som sikrer, at den kan bøje fleksibelt.

På lang sigt er det en fordel at vælge den højdejusterbare model, hvor du nemt og enkelt kan tilpasse højden på stangen til dig.

På den måde kan du arbejde med at skabe de helt rette træningsbetingelser, som passer til dig. Når først du mestrer basisteknikken i boksetræningen, findes der masser af øvelser, du kan lave med bolden. Her kan der være forskelle på, hvilken højde bolden skal have. Du får størst udbytte med et træningsskab, som giver dig maksimale træningsvariationer.

Vælg hårdhed på boksebold efter træningsniveau

Udover kvaliteten af stangens design, skal du have fokus på boldens hårdhed, når du skal købe den rette udgave til din træning.

En bold til slagtræning kan være fyldt med forskellige materialer, som er med til at definere håndheden. Det kan være både sand, korn eller stoffyld. Des tungere bold, des mere belastning vil det give dine hænder. Derudover findes der konstruktioner af bold til slagtræning, som er designet med en inderpose, der kan fyldes op med enten vand eller sand.

For at få størst glæde og effekt af din træning, skal du vælge hårdhed efter dit aktuelle styrkeniveau. Des mere hånd bolden er, des mere får du brug for handsker, der kan absorbere stødene fra dine slag.

Det anbefales at anvende boksehandsker uanset, hvilken udgave af bold du træner med. Disse er med til at skåne dig for skader på hænder og håndled.

Hos Apuls finder du boksebolde i forskellige udgaver, og du kan samtidig købe det udstyr, du har brug for, så du får det største udbytte af din slagtræning.