% Vores sommer udsalg er i fuld gang - Se de brandvarme besparelser! %

Plyo box

Disse træningsredskaber anvendes til såkaldt ’hoppetræning’, som finder sted i flere sportsgrene herunder atletik, basketball, kampsport samt crossfit.

Plyo box til plyometrisk træning.

Læs mere

Med redskabet kan du træne og udvikle eksplosivitet i dine bevægelser (særligt med fokus på det vertikale hop).

Du finder Plyo bokse i mange forskellige udgaver og størrelser, og med dette redskab har du mulighed for at udvikle forskellige elementer i din træning. Der er en høj grad af overførbarhed i din træning med disse bokse eller kasser. Når du laver box jumps (som én af de primære øvelser kaldes), kan du bruge denne træning til at udvikle dig fysisk i andre sportsgrene.

Derfor anvendes plyometrisk træning ofte som supplement til øvrige sportsgrene.

Der er flere elementer, du skal være bevidst omkring, når du skal anskaffe den eller de rette bokse til dine træningsbehov:

  • Størrelse og højde
  • Enkeltvis eller sæt
  • Materiale (skum, metal eller træ)

Derudover skal du være opmærksom på vægten af boks, som kan have indflydelse på, hvor stabilt den står på underlaget eller jorden.

Til den seriøse sportsudøver eller til professionelle sammenhænge kan der findes bokse (”Functional Block”), som kan anvendes til flere træningsformål. Denne kan være særlig oplagt i fitnesscentre.

Til hjemmetræningen findes der både praktiske og enkel modeller med forskellige sværhedsgrader og højder.

Plyo box

Plyo box fitness er eksplosiv power træning

Træningen med en Plyo box kombinerer forskellige øvelser, og hvor der ofte anvendes forskellige størrelser på boksene. Der sammensættes træningspas, hvor der tages udgangspunkt i individuelle træningsniveauer. Derfor finder du et bredt udvalg af forskellige størrelser på Plyo bokse.

Det er muskelopbyggende og udholdenhedskrævende træning, som med garanti vil får pulsen op og sved på panden.

Det er effektiv træning, der kan udføres af alle aldersgrupper, og som vil styrke både kredsløb, knogler og muskulatur.

Træningen egner sig både til hjemmet og til fitnesscenteret, hvor det kan fungere som holdtræning.

Du finder flere producenter på markedet for dette træningsudstyr herunder Reebok, Nordic Fighter, Titan og Jordan.

Der er masser af mulighed for at træne både baller og lår med en Plyo box.

Når du træner, skal din start position samt slut position være ens (uanset hvilke øvelser du udfører, må du ikke hoppe direkte baglæns ned af din boks, da du derved risikerer at skade din akillessene).

Der findes forskellige udgaver af en Plyo Box, som giver mulighed for at udfordre ethvert træningsniveau. Al træning vil starte med at anvende de laveste højder på boksene, og du vil gradvist arbejde dig opad i højden og derved øge sværhedsgraden.

For dig der er startet op på træningsformen, kan det være en sikkerhedsmæssig fordel at vælge udgave med en skridsikker overflade.

 Plyo boxPlyo box

Køb plyobox til ethvert træningsbehov

Der findes forskellige udgaver af Plyo box. Der vil være de simple og enkel udgaver, som er et oplagt valg til hjemmetræningen, og som dækker langt de fleste træningsbehov i denne sammenhæng.

Til fitnesscenteret finder du de revolutionerende og multifunktionelle produktudgaver fra Jordan (”TufNuf”), som giver masser af træningsmuligheder. Denne udgave kan rulles, skubbes, løftes, trækkes og meget mere. Denne egner sig til holdtræning, da den kan holde til masser af belastning.

Om du har brug for de mest slidstærke udgaver af træ til professionel brug, eller om du som privat person har brug for skumudgaverne til din hjemmetræning, finder du begge produkttyper som samlesæt.

Dette er en både praktisk og funktionel løsning.

Her får du Plyo bokse i forskellige størrelser (typisk 40cm, 50cm og 60cm). Med disse sæt får du samtlige anbefalede størrelser, der dækker de fleste træningsbehov.

I enkelte sæt kan du få en Plyo box på 75cm. Dette er dog primært anvendt af de professionelle crossfit udøvere.

30-75cm er den internationale standard for højden på Plyo bokse i crossfit konkurrencer.

Hvilket materiale skal jeg vælge på min Plyo box?

Det vil være dit aktuelle træningsniveau, som er med til at afgøre, hvilken udgave og model du med fordel kan købe til din træning.

Til nybegynderen anbefales det at købe bokse af skum. Disse er tilgivende i materiale, så du undgår hudafskrabning og dybere sår i tilfælde af at komme til at miste grebet. Modsat vil en udgave af træ give mere slemme skader på huden.

Med materiale af skum kan du som nybegynder komme godt i gang med dine spring og hoppetræning. Du finder funktionelle udgaver, som kan sættes sammen med kraftige velcro bånd. Dette kan være fordelagtigt i visse øvelser.

Da træningsformen er særlig intensiv, og da der forekommer stor belastning på redskaberne, vil materialet have betydning for holdbarheden.

Træ er det stærkeste materiale, du finder på markedet for disse redskaber. Dette vil være det mest slidstærke materiale at vælge til f.eks. fitnesscenteret. Dog er materialerne af skum særligt oplagt at have tilgængelig for nybegynderne. 

Det er nemt at opbevare dine bokse, da de nemt lader sig stable, eller du kan sætte dem sammen, så de intet fylder.

Lidt mere om Plyo box

Plyo boxes kaldes også plyometric boxes og disse kasse benyttes til boxjumping i forbindelse med crossfit. Det smarte ved disse plyo boxes er at du får flere forskellige højder, i samme sæt.

De mest brugte er crossfit trækasser, der har mulighed for 2 eller 3 forskellige højder. Hvis du søger sådan en plyo boks, anbefaler vi Titan BOX Plyometric Crossfit 3-in-1, som har højderne 40cm, 50cm samt 60cm.

Det er tydeligt at se højden på de forskellige sider, da det er skrevet med rødt på plyo kassen

Hvis du søger individuelle faste plyometric boxes anbefaler vi Eurosport Plyometric Box x4, som har højderne 30cm, 45cm, 60cm samt 75cm.

DU er velkommen til at kontakte vores kundeservice, hvis du har brug for yderligere hjælp til køb af plyo boxes.