Straps

Straps er trækremme eller løftestropper, som gør det nemmere for dig at styrketræne med en større belastning. De er med til at sikre, at du ikke mister kontrollen, når du løfter vægte eller stænger.

Læs mere
Sorter efter:

Få et bedre greb under styrketræning med straps

Uanset træningsniveau og ambitioner anbefales det at anvende disse remme af kraftige bomuldsbånd. Når du løfter vægte, vil du automatisk afgive sved og fugt på håndfladerne. Dette kan skabe risiko for skader med dine redskaber, da de har lettere ved at glide ud af hænderne på dig og forårsage farlige situationer.

Der findes forskellige udgaver på markedet for trækremme til styrketræning, og de er designet til forskellige former for løft.

Derfor finder du f.eks. produkter til tunge vægtløft, som kan fordele den store vægt og belastning mere optimalt for dig.

Det har stor værdi ikke kun for din sikkerhed at bruge det rigtige udstyr under din styrketræning. Herved skaber du de bedste betingelser for at opnå progression i træningen. Remmene gør, at du og dine muskler får mere ud af din styrketræning.

De primære årsager til at anvende straps er:

 • Du opnår en højere sikkerhed under løft
 • Du får en mere effektiv styrketræning
 • Øgede muligheder for at skabe progression i din træning
 • Bedre vægtfordeling af belastningen fra redskaberne
 • Kan anvendes både til hjemmetræning og i fitnesscenter

Før du køber løftestropper, er det en fordel for dig at kende til de forskellige produkter på markedet. Herved er du bedst muligt klædt på til at udvælge hvilket produkt, der vil være det bedste og mest funktionelle for dig.

De rigtige lifting straps kan øge antallet af repetitioner 

Eftersom det primært vil være grebet, der giver op under løft og ikke dine muskler, kan det være en god idé at forholde sig til at træne med løftestropper.

Disse kan være med til at gøre det muligt for dig at lave flere gentagelser, end det havde været muligt uden udstyret.

Det er ikke kun materialet af trækremmene, du skal forholde dig til, når du vil finde en kvalitetsudgave, der øger effekten af din styrketræning.

Du skal se på flere betydningsfulde faktorer omkring redskabet:

 • Materiale (bomuld eller læder)
 • Komfort (med eller uden neopren indsats)
 • Pris
 • Holdbarhed

De fleste udgaver er lavet af kraftig bomuld, der leverer en stærk holdbarhed, og som kan holde til stor belastning. Hvad angår det komfortable element i brugen af remmene, har det betydning, om trækremme har neopren indsats på indersiden af håndleddet. Med dette materiale får du en skånsom anvendelse af produktet, og gør remmene bløde at træne med.

Derudover finder du udgaver af læder på løftestropperne. På grund af det naturligt bløde materiale yder de en god komfort på hele hånden under brug.  

Dog vil læder-straps være dyrere i pris, og holdbarheden vil ikke være ligeså høj, som det er tilfældet med bomulds-løftestropper.

Derfor er bomuld det mest anvendte materiale og det mest foretrukne.

For nybegynderen der vil i gang med trækøvelser og have sikkerhed omkring sine løft, vil bomulds stropper med et enkelt design være et godt valg.

Kom godt i gang med straps til styrketræning

For at dine remme overhovedet har en gavnlig effekt på din træning, og for at de overhovedet yder dig sikkerhed, er det afgørende, at du anvender dem korrekt.

I denne forbindelse skal du vide, at der er forskel på trækremme til hhv. vægtløftning og remmene til styrketræning.

Remmen er formet som en løkke, og denne skal du stikke din hånd igennem. Stroppen skal løbe imod din tommelfinger. Herefter skal stroppen eller remmen monteres til stangen ved at blive snurret den modsatte retning af dine fingre.

Det er disse fastgørelseselementer, som har den største betydning for, at du kan få det største udbytte af remmene under træning.

Når du fortsat ønsker at udvikle og træne dine greb, anbefales det ikke at stramme dine remme for meget.

Når du har dine straps korrekt fastgjort om både hænder og vægtredskab sikrer du dig en bedre kontakt til rygmusklerne under træning. Her sørger trækremmene for, at det ikke er rygmusklerne, som først giver op, hvis du mister dit greb.

Hvor stramme skal mine straps være?

Er du nybegynder med remmene, eller er du usikker på, hvor stramme dine greb skal være, findes der flere muligheder og løsninger.

Det er ingen nødvendighed for dig at skulle stramme grebene maksimal fra starten af.

Det kan være en fordel både teknisk og sikkerhedsmæssigt for dig at starte med at have lidt løsere greb, når du begynder at anvende dette udstyr.

Når dine greb har lidt ’slack’, vil det fortsat gøre dig i stand til at træne dit naturlige greb om stang eller vægte. Og dine straps vil først tage over, hvis du begynder at miste kontrollen med løft.

Det primære element handler om, at du har en god følelse af remmene, når du løfter.

Det er individuelt, hvor stramt det ønskes at have dem om håndleddene. Det er en god idé at prøve sig frem og at starte med at have dem spændt lidt løst fast i starten, så du altid kan spænde dem strammere op.

Undgå muskulære ubalancer med power straps 

Power straps, trækremme, løftestropper er alle sammen betegnelser for samme type produkt og træningsudstyr. Du vil komme ud for disse forskellige betegnelser afhængig af mærket og producenten på hver udgave.

Når du vælger produkt fra de første brands på markedet, får du et kvalitetsprodukt med lang holdbarhed. Med disse vil effekterne og funktionen være de samme.

Det er nemt at komme i gang med at anvende løftestropper, da de leveres i en pakke med 2 styk. Hvad angår størrelserne, vil de fleste udgaver have en længde på mellem 58-60cm. Dette er standardstørrelser, som alle kan anvende og tilpasse.

Designmæssigt findes der både klassiske farver (herunder sort på bomuldsudgaven og læderbrun).

Mange der løfter med stor belastning, bruger det, der kaldes ”mixed grip”. Det vil sige, at deres hænder er placeret og vendt forskelligt af hinanden på stangen. Der er i princippet ikke noget galt med et kombineret over- og underhåndsgreb i træningen.

Dog kan dette kan føre til belastningsskader på langt sigt, da grebet udsætter kroppen for muskulære ubalancer.

Når du træner med straps, kan du fokusere 100% på at udføre dine øvelser korrekt. Dette har stor betydning i særligt krævende øvelser, der udfordrer grebsstyrken. Straps hjælper dig med at holde grebet korrekt og skabe en stabil vægtbelastning på musklerne. Uden løftestropperne vil dit mentale fokus gå på at tænke på at fastholde grebet og dette kan øge din risiko for skader på grund af usikkert greb.

Brug straps til dødløft og andre relevante situationer

Straps er primært anvendt i forbindelse med dødløft. Her træner styrkeløftere både med og uden trækremme. Det er en fordel for dem fortsat at udvikle deres naturlige greb og at anvende trækremme under løft og konkurrencer.

Dødløft er en øvelse med store krav til greb, og her er det en fordel og en nødvendighed at have remme til rådighed.

Der er dog flere andre situationer i og omkring træning, som gør løftestropper relevante at anvende.

 • Træning med glatte stænger
  Træner du i et fitnesscenter med særligt glatte eller slidte stænger og uden brug af magnesium, kan det være en fordel at have straps til rådighed. Her kan du med fordel anvende én løftestrop om hvert håndled ad gangen.
  Således har du fortsat mulighed for at træne grebsstyrke.
 • Krævende træningspas der kan udtrætte din grebsstyrke
  Hvis du træner særligt udfordrende programmer, som kræver ekstra af dine greb, kan det være en hjælp at bruge stropper. Disse kan hjælpe dig sikkert igennem de sidste dele af træningspasset
 • Særligt krævende øvelser
  Foruden dødløft findes der en række andre træningsøvelser og variationer, der gør det oplagt at supplere dine greb med løftestroppe.
  Dette drejer sig om trækfat dødløft (klassisk dødløft med ekstra bredt greb), dødløft med tempomanipulationer samt stivbenet dødløft.

Straps giver dig fuldkommen mulighed for at holde fokus på dine arbejdende muskler under pullups, rows, dødvægt og andre trækøvelser.

Dette giver de bedste betingelser for at træne korrekt, når du ikke skal bekymre dig om at holde et sikkert greb.

Trænings straps i høj kvalitet til ethvert behov

Du finder flere mærker på området af løftestropper, som produceres af nogle af de førende mærker på markedet for kvalitetsudstyr til træning. Således kan du vælge produkter fra både Reebok, Abilica, Everlast m.fl.

I flere sammenhænge er løftestroppe et standardprodukt, som kan anvendes af både nybegynder og øvet styrketræner. Der er ikke forskel på, hvilken udgave du skal vælge i forhold til, om det er til mand eller kvinde. Du finder produkterne i onesize.

Dette gør det nemt for dig at udvælge produkt og højne sikkerheden om din træning.

Løftestropper er et enkelt stykke træningsudstyr, der kan bruges både til hjemmetræningen og i fitnesscenteret. De er nemme at have med i tasken til og fra træning.

Og de er derudover et billigt stykke udstyr, der kan få en stor sikkerhedsmæssig betydning for dig i din styrketræning. Selvom de generelt er billige i pris, kan der dog opleves prismæssige forskelle med hensyn til producent og design.

Den største forskel der kan opleves på de forskellige udgaver, handler om design. De dyreste udgaver kommer med producentens logo for enden af stropperne. De billigere udgaver er mere diskrete i designet.

Generelt er bomuldsudgaverne det foretrukne materiale på produktet, da disse er nemmere at vedligeholde, og da levetiden vil være længere.

Straps er en billig investering, som har stor sikkerhedsmæssig betydning. Og de kan effektivt hjælpe dig med at få størst udbytte af din styrketræning.

Når du i forvejen træner med kvalitetsudstyr, er løftestropper et simpelt redskab, der kan få dig til at præstere bedre med flere repetitioner og gør det mere sikkert.