% Vores sommer udsalg er i fuld gang - Se de brandvarme besparelser! %

Parallettes

Dette redskab bruges af både gymnaster og i lige så høj grad af fitnessudøvere, som ønsker at øge muskelmasse på bryst, arme og skuldre. Det er et ideelt redskab til både fitnesscenteret og til hjemmetræningen, da parallettes er nemme at flytte rundt på og enkle at opbevare.

Styrk overkrop, core, arme og ben med parallettes.

Læs mere

Parallettes er oprindeligt udviklet som et gymnastikredskab men findes i dag i mange fitnesscentre landet over.

De er enkle redskaber, som er designet af en simpel konstruktion i form af at være forlængede ’håndtag’ med lang skaft, der er hævet over jorden ved at hvile på to fødder.

Mange fitnessudøvere vælger at supplere deres styrketræning med redskabet, da det giver mulighed for at lave unikke øvelser med stort træningsudbytte.

Med disse redskaber er der rig mulighed for at arbejde med flere muskelgrupper á gangen, og du får et varieret træningsudbytte af øvelserne med parallettes.

Herunder ses en række af de fordele, du kan opnå med træningsformen:

  • Øg både muskelmasse og udholdenhed
  • Styrk både koordination og smidighed
  • Styrk bryst, arme og skuldre
  • Træn ben og lår

Det er muligt for alle og enhver at gå i gang med at træne med redskabet, da det er din egen kropsvægt, du bruger som modstand og vægtbelastning.

Denne kropsvægtstræning er populær funktionstræning for mange, da det er en naturlig måde for kroppen at øge muskelmasse på og fordi, at skadesrisikoen generelt er mindre sammenholdt med træning med vægtredskaber.

Foruden vejledning til at finde de rette redskaber til din træning, kan du herunder også få inspiration til at komme godt i gang med at træne med parallettes.

 

Parallettes øvelser for nybegyndere og øvede

Der findes nogle karakteristiske øvelser, som forbindes med parallettes.

Øvelserne hører til kombineret styrke- og udholdenhedstræning, og de handler om, at du gradvist opbygger muskelmasse for at kunne avancere til nye og mere udfordrende øvelser.

#1 Planke (træning af stabiliserende muskelgrupper omkring ryg- og mave)

Den klassiske planke der effektivt træner core, er oplagt at lave med dine redskaber.

Lav planke med strakte arme på dine redskaber og arbejd med løbende at øge tiden for, hvor lang tid du kan holde den stabile stilling med kroppen i rank position.

I kraft af at du er hævet ekstra over underlaget, er det muligt for dig at lave variationer i takt med, at din udholdenhed øges.

Du kan f.eks. skifte imellem at bøje først dit ene ben ind under dig og strække det ud igen og dernæst gøre det samme med det andet ben.

#2 L-Sit (træning af både arme, core, nedre del af mavemuskulatur og ben)

Denne øvelse er i blandt de mere krævende udgaver af øvelser med parallettes.

Anbring dine to redskaber ved siden af dig i siddende position og med en lille afstand til din krop.

Målet er at lave en 45 graders, stabil vinkel med din krop, mens det alene er dine udstrakte arme, som holder dig oppe på redskaber og hævet fra underlaget.

Det er en øvelse, som for de fleste vil kræve gradvis træning for at kunne opnå.

Det er vigtigt, at du ikke kommer til at læne dig ind mod dine knæ. Dine ryg skal være rank, og dine skuldre skal holdes nede (du må ikke trække dem op mod ørene) og være tilbagetrukket.

Lav hellere øvelsen i kortere tid men med korrekt og stabil vinkel.

#3V-Sit (Træning af arme, nedre del af mavemuskler, core og ben)

Denne øvelse eller udholdenhedsposition er en videreudvikling af L-Sit øvelsen.

I modsætning til L-Sit hvor dine ben er i en 45 graders vinkel fra resten af din krop, skal dine ben i V-Sit være løftet højere op end 45 grader.

Det er samme centrale fokuspunkter, du skal være opmærksom på i denne øvelse, som det gælder for L-sit. Sørg for at holde din ryg rank og dine ben strakte. Lad dine tæer pege ligefrem.

Så snart du mester L-Sit og kan holde denne position i cirka 5 sekunder, kan du gå direkte videre til V-Sit.

Træning med parallettes er effektiv bodyweight træning

Bodyweight træning eller kropsvægttræning opnår stigende popularitet blandt mange fitnessudøvere og er i sig selv et godt træningssupplement til anden sport.

En del af populariteten er skabt af, at det er muligt at træne derhjemme med de mange forskellige redskaber, som findes til bodyweight træning. Derudover giver det mulig for effektiv funktionstræning, som gør kropsvægtstræning populær i fitnesscentre.

Parallettes er i sig selv et simpelt redskab, der er nem at flytte rundt på. Dette giver dig masser af fleksibilitet og variation i din træning, uanset hvilket træningsprogram du arbejder med.

Med målrettet kropsvægttræning kan du træne stort set hele kroppen, og du kan selv sammensætte det problem med udvalgte øvelser, som egner sig til dig og dine træningsmål.

Du træner ikke én muskelgruppe isoleret, men du får derimod aktiveret flere store muskelgrupper.

Skadesrisikoen er meget lille med parallettes sammenholdt med træning med vægte. Øvelserne du udfører er kontrollerede, og dette giver dig mulighed for hele vejen igennem den pågældende øvelse at være opmærksom på din krop og dens reaktioner.

Kropsvægtstræning kan udføres uanset, hvor du befinder dig, og du kan nemt tage dine redskaber med dig på farten eller på ferie.

I fitnesscenteret hvor der findes flere andre supplerende redskaber til træning, kan du få masser af muligheder for at arbejde helhedsorienteret med parallettes. Du kan anvendes en stor madras, der er vendt på højkant op ad en væg og således lave øvelser stående på hænder.

Træningsmulighederne er mange.

Har højden på mine parallettes nogen betydning?

Selvom parallettes er et relativt nyt type udstyr på markedet for effektivt styrketræningsudstyr, har du mange muligheder for at vælge imellem forskellige modeller og materialer på redskabet.

Du finder redskaber med en højde fra cirka 25cm og opefter.

Des lavere du befinder dig nær underlaget, des mere kontrol vil du have i forbindelse med at lave øvelser.

Dette kan være et vigtigt huskepunkt for dig, når du skal vælge udgave og model. Det kan være en fordel for dig som nybegynder at starte med de lavere modeller. Dette kan give dig mest muligt kontrol i opstarten med din træning med disse redskaber.

Uanset højden finder du produktudgaver med komfortabel gummibelægning på håndtagene. Dette er med til at give dig et ekstra solidt greb.

Parallettes bars til videreudvikling af dit eksisterende træningsprogram

For at opnå den mest varierede træning kan du med fordel arbejde med flere forskellige øvelser (tilpasset dit aktuelle træningsniveau) og skabe dit eget træningsprogram. Der findes masser af øvelser, som både egner sig til den øvede styrketræner og øvelser, som er oplagt at arbejde med for nybegynderen.

Redskaberne er ideelle til at udvikle din styrke med en række klassiske øvelser, du allerede kender til.

Den velkendte armbøjning er f.eks. oplagt i forhold til skabe ekstra udfordringer for dig selv, når du udfører dem på parallettes. Anbring dig i en startposition med strakte arme på dine redskaber. Sænk dig langsomt ned mod underlaget og stop positionen, når dine albuer når ned til niveauet for redskaberne (gå ikke længere ned i position end dette). Kom tilbage til din start position.

Du kan opnå en større Range Of Motion ved at lave armbøjninger på redskaberne, der hæver dig fra jorden.

Redskaberne er et fleksibelt stykke træningsudstyr, som giver masser af træningsvariationer. Uanset dit styrkeniveau kan du skabe progression i din træning ved at arbejde med parallettes.

Opnå det største udbytte af din træning med de rette bars

Dette træningsudstyr har ikke en specifik, dansk betegnelse. Derfor vil du støde på det internationale navn ”Parallettes Bars”, når du er på udkig efter udstyret til dig selv eller til fitnesscenteret.

Du finder træningsudstyret i forskellige udgaver. Du skal vælge den bedste udgave til dig og dine behov i forhold til følgende parametre:

  • Materiale
  • Højde på redskab
  • Pris
  • Vægt

Det er dit aktuelle træningsniveau samt dine ambitioner for træning, der er med til at afgøre, hvilken udgave der er den bedste for dig.

Når du køber parallettes, er de pakket med 2 styk i samme levering.

Til træning på hårdt underlag kan det være en god idé at vælge en udgave med enten skum eller gummibelægning på både håndtag eller stang samt på fødderne. Dette sikrer, at dit redskab står stabilt placeret på jorden.

Køb parallettes til forskellige træningsformål

Her hos Apuls.dk er det vores ambition at tilbyde vores kunder et bredt udvalg af forskelligt kvalitetsudstyr til træning i både fitnesscenteret og til hjemmetræningen. Derfor finder du produktudgaver hos os, som egner sig til begge formål.

Uanset om du køber til hjemmetræning som formål, eller om du skal bruge redskaber til fitnesscenteret, finder du kvalitetsprodukter, som kan klare en brugervægt på op til 150kg.

Til træningscenteret eller til den ambitiøse hjemmetræner er de høje modeller et særligt funktionelt produkt. Med udgaven der har en højde på 70cm får du endnu flere træningsvariationer.

Dette gør det blandt andet muligt for dig at kunne kravle under redskaberne, som visse øvelser kræver. Det kan blandt andet være ”Dips”, hvor det kræver ekstra høje for at kunne sænke kroppen ned under redskabet.

Vores parallettes er lavet af metal som et slidstærke materiale, og du finder udgaver fra de førende brands på markedet for kvalitetsudstyr til træning – herunder både Reebok, Adidas og Titan.

Når du køber udstyr på tilbud, får du samme gode kvalitet på dine træningsredskaber men til billigere priser.

Du finder både høje og lave bars, så du kan udvælge de modeller, der matcher dine træningsformål. De er alle skabt i solide men simple konstruktioner, der gør dem pladsbesparende.

Det er nemt at vedligeholde dette type træningsredskab, der blot skal tørres af med en våd klud, da der vil blive afgivet sved fra hænderne, når der trænes.

Vores produkter er alle beskrevet med detaljer for mål. Dette er til hjælp for vores kunder, så de har størst mulig chance for at vælge model og design, som passer bedst til dem.

Vi har parallettes til alle træningsformål både private og professionelle og til alle træningsniveauer både til den øvede og til nybegynderen.