% Fødselsdagsfesten er i gang - Find store besparelse på hele shoppen %

Sandsække

Sandsække er et uundværligt træningsredskab til både boksning, thaiboksning, karate og som supplement til almindelig træning. Det er et individuelt redskab, som findes i mange udgaver og modeller.

Læs mere
Sorter efter:

Sandsække kan bruges til mange træningsformål

Der findes en model til ethvert træningsniveau og til både privat og professionel brug.

Kampsport oplever stigende popularitet blandt både unge og voksne, som ønsker en effektfuld træningsform med masser af styrke- og konditionstræning.

Foruden model og udgave skal du også tage højde for type af ophæng, når du køber dette træningsprodukt. Der kan være forskel på, om du træner derhjemme, eller om sækken skal hænges op i et fitnesscenter.

Når du køber dette kampsportsudstyr, skal du forholde dig til flere aspekter:

 • Vægt
 • Størrelse
 • Materiale
 • Ophæng (med eller uden fjeder)

Hos Apuls kan du være sikker på at få kvalitetsprodukter, når du vælger træningsudstyr fra vores brede udvalg. Vi forhandler sandsække fra anerkendte producenter af kvalitetsudstyr til træning. Derfor kan du vælge model fra både Hammer, Nordic Fighter, Reebok m.fl.

Dette gør det også muligt for dig at vælge produkt i forhold til ønsket prisklasse. Du finder budgetvenlige udgaver samt ekstra solide udgaver, som er egnet til professionel brug.

Herunder bliver du guidet igennem alle de tekniske samt praktiske forhold, som du skal være bekendt med for at vælge den rette model og type sandsæk til dine behov.

Sække til kampsport er fast inventar i langt de fleste fitnesscentre, hvor både mænd og kvinder træner med udstyret.

Derudover er sandsække funktionelt træningsudstyr til dit private hjemmegym, hvor du kan træne både kondition og styrke.

Sandsække til træning derhjemme og i fitnesscenteret

Det er langt fra kun kampsportsudøvere, som anvender de velkendte sække med ophæng. Det er et træningsredskab, som alle kan få glæde og effekt af at træne med. Derfor kan du med fordel vælge dette enkle produkt, hvis du er på udkig efter en træningsform, der giver dig masser af sved på panden, og som du kan træne med derhjemme.

Er du ejer af et fitnesscenter, kan du være sikker på, at sækkene vil blive brugt flittigt af medlemmerne. Sandsække kan købes til forskellige træningsbehov, og det er et populært redskab blandt både unge og voksne.

Dette kampsportsprodukt kan findes i flere forskellige modeller og udgaver:

 • Speed Bag
 • Boxing Bag (traditionel model)
 • Junior modeller (klassisk model men i en mindre udgave)
 • Heavy Bag (primært til MMA)

Det vil være dit træningsformål, der er med til at afgøre, hvilken model der er den bedste for dig. Den lille, runde Speed Bag er primært til træning af koordination af hænder. Denne bruger de fleste som et supplement til den traditionelle model, der er aflang og rund i design.

Hvordan hænger jeg min sandsæk op?

Ophænget har stor betydning i forhold til, om det til privat brug eller til professionel brug i et fitnesscenter.

Når du køber sandsæk til privat brug, skal du først og fremmest undersøge, om dit loft i hjemmet er solidt og stærkt nok til at håndtere belastningen fra slag og spark.

Hvis du ønsker at isolere lyden fra træning, kan du med fordel vælge at hænge sandsækken op med en specialdesignet fjeder, som er skabt til formålet. Denne kan optage stød fra slag og spark. Men den kan også anvendes, hvis dit loft er ekstra højt, og du har brug for at sænke din sæk.

Der findes mange forskellige fjedre til sandsække på markedet.

Du skal vælge model og type efter hhv. vægten på din Boxing Bag samt hvor mange kilo, fjederen er konstrueret til.

Selve ophænget findes i mange udgaver, som kan matche, hvor meget belastning der er brug for. Til de professionelle behov i fitnesscenteret vil et vægophæng være oplagt. Denne type ophæng kan passe til enhver sandsæk og kan holde til både spark og slag fra alle fitnessudøvere.

Til privat brug kan et mindre omfangsrigt ophæng til loftet være tilstrækkelig. De fleste modeller på markedet er designet med kuglelejer, som skaber maksimal friktion for sandsækkene under træning.

Enhver type ophæng kan købes separat, så du har mulighed for at matche ophæng til dit træningsbehov.

Køb af sandsække der passer til dig og dine behov

Når du skal vælge den bedste model af Boxing Bag, skal du vælge efter dit aktuelle træningsniveau samt i forhold til dine ambitioner. Det er en fordel at vælge en kvalitetsmodel fra starten af, hvis du i forvejen er øvet i styrke- eller boksetræning. Her kan du være sikker på at få et slidstærkt kvalitetsprodukt, som kan holde til masser af timers intensiv træning.

I denne forbindelse er et kvalitetsmærke som Reebok et godt valg. Derudover kan Everlast være et godt valg for dig, som har brug for tung vægt på din sandsæk. Des mere trænet du er, og des større styrke du har, des tungere sandsæk vil du typisk skulle bruge for at få udfordringer i din træning.

Er du nybegynder, og vil du godt i gang med at træne med sæk, kan du finde billigere modeller på markedet. Her kan du vælge produkter fra Hammer, som findes i mange forskellige vægtklasser.

Når du ønsker en junior model, vil du opleve, at den er mindre hånd end modellerne til voksne.  

Der vil typisk medfølge kædeophæng i forbindelse med køb af Boxing Bag.

Hvad betyder vægt og størrelse på min Boxing Bag?

Vægt og størrelse hænger sammen, når du undersøger vores brede udvalg af sandsække til både private og professionelle træningsformål.

Tommelfingerreglen er, at des tungere vægt des længere og større vil sandsækken være.

Som det gælder med al anden styrketræning, skal du vælge produkt, som i belastning passer til dit aktuelle styrkeniveau.

De mest anvendte vægtklasser samt størrelser på Boxing Bags er:

 • 15-45kg
 • 100-180cm (længde)

De fleste modeller vil have et diametermål på cirka 35cm.

Hvis du primært træner kickboksning, anbefales det at købe en længere model til dette specifikke træningsformål.

Det er vigtigt, at du køber Boxing Bag, som passer til dig. En sæk på 30kg regnes for at være en ’let’ udgave. Dette er en god og anbefalet begyndermodel.

Hvis du derimod er trænet og vejer 80kg+ og desuden har erfaring med bokseteknikker, anbefales det at vælge en udgave på minimum 40kg.

Længden har også betydning for dit valg af bedste sandsæk til din træning. Hvis du ønsker både at slå og sparke på den, skal du vælge en udgave på minimum 120cm afhængig af din højde.

Sandsække med håndtag til alsidig træning

Træning med sække kan have mange forskellige formål. Foruden de vægophængte modeller, finder du mindre, og ekstra fleksible modeller, som er beregnet til løft.

Her fås sækkene fra 2kg pr. styk og op til både 15kg og 30kg. Med dem kan du komme til at træne hele kroppen.

Designet er skabt som en lang ’sæk’, som ofte er lavet af solid plastic og har 2 håndtag i hver ende.

Disse kan blandt andet bruges til følgende træningsformål:

 • Muskelvækst
 • Vægttab
 • Styrke- og konditionstræning
 • Koordinations- og udholdenhedstræning

Der er mange fordele forbundet med at træne med disse redskaber, som også kaldes fitness sandsække. Det er muligt at træne med dem hvor som helst. Det er et pladsbesparende stykke træningsudstyr, som under træning kan aktivere alle muskelgrupper i kroppen.

Hvorfor begynde at træne med sandsække med håndtag?

Alle og enhver kan træne med disse sække, som findes i alle nødvendige vægtklasser. Hvis du er nybegynder på området for styrketræning, kan det være en god ide at vælge netop fitnesssække med håndtag. Derudover vil det være oplagt træningsudstyr for dig, som ønsker maksimal sikkerhed i forbindelse med din styrketræning.

Med disse sække vil du have en betydelig mindre skadesrisiko sammenholdt med klassiske vægte af jern. Som følge af det fleksible indhold af sand og den skånsomme polstring er det svært at komme galt afsted med sækkene.

Sækkene er smidige at træne med, og du kan bruge dem til masser af forskellige øvelser.

Du kan vælge at integrere sandsække med håndtag i dit eksisterende træningsprogram for at skabe variation i dine øvelser.

Derudover kan redskabet være oplagt træningsudstyr for dig, som vil i gang med at skabe muskelvækst eller vægttab, og som ønsker at gøre det med mest mulig frihed.

Sækkene giver masser af mulighed for at træne både ude og inde, og du er ikke fastlåst med din krop i fitnessmaskiner, som afgrænser din bevægelsesfrihed.

Du finder disse funktionelle sække med håndtag i mange forskellige prisklasser. Det gør det muligt for enhver at finde det bedste produkt til ens træning.

Generelt set er det billigt udstyr, som du kan få masser af træningsglæde af i lang tid frem.

Små sandsække til reaktions- og koordinationstræning

De helt små sække på markedet kaldes ”Speed Bags”. Med dem kan du træne koordination af dine hænder. Dette redskab fungerer anderledes end den klassiske, store sæk.

Er du øvet i kampsport, vil denne udgave være uundværlig for dig. Den kan give dig masser af reaktionstræning, som kan komme dig til gode til sparring med makker eller til træning med de klassiske udgaver af sække med sand i.

Teknisk fungerer en Speed Bag som en boksebold, der er monteret på en plade i loftet.

Denne model er billigere end den større, traditionelle Boxing Bag. Dette hænger sammen med størrelsen. Der er flere kvalitetsmærker at vælge i blandt, når du skal finde den Speed Bag, som passer til dine træningsformål.

Du finder særskilte ophæng, som passer til din Speed Bag. Dermed kan du altid være sikker på at kunne montere redskabet korrekt og optimalt.

Som følge af den ekstra intensive reaktionstræning, vil en Speed Bag være udsat for større slitageomfang end en Boxing Bag. Derfor kan det være en fordel at supplere dit køb af Speed Bag med inderposer, så du altid har mulighed for at udskifte en slidt inderpose og derved vedligeholde dit udstyr.

Sådan vedligeholder du kvaliteten og materialet på din sandsæk

Der findes 2 overordnede materialer, som sandsække kan være lavet af:

 • Læder
 • Kunstlæder

Når du vælger en kvalitetsmodel af ægte læder, vil du få et ekstra slidstærkt og holdbart produkt, som kan trænes med igennem lang tid. Dog er det vigtigt, at du vedligeholder din sandsæk.

Det er altid en god idé at tørre sækken af fra tid til anden.

I mange tilfælde vil sækken være ophængt konstant, og her er det vigtigt at skåne den for direkte sollys. Placer den gerne et sted, hvor den ikke er udsat for sollys. Lyset fra solen er på lang sigt med til at tørre læderet ud og gøre det ’træt’. Der er ingen grund til at forringe den gode kvalitet, du får med et produkt af 100 % ægte læder.

Hvis du træner derhjemme, og afmonterer din Boxing Bag eller Speed Bag efter træning, skal du sørge for at have den opbevaret i naturlig facon. Det vil sige, at du skal have den stående på gulvet med bunden nederst. Herved opretholder du bedst muligt faconen på sækken.

Sandsække til træning

En sandsæk var førhen noget man kun så i bokseklubberne, men nu er sandsække begyndt at komme op i mange hjem til hjemmetræning. Boksetræning er ikke længere kun for folk, der går til boksning. Det er blevet meget mere normalt at bruge sandsække til træning af næsten alle muskelgrupper.

Sandsækken kan også bruges som ekstra belastning til din træning i form af filler bags, som er en solid pose, du kan fylde med sand, eller andet fyldmateriale. Du kan bruge din filler bag som supplement til din crossfit træning eller anden styrketræning.

Hvis du søger en billig, men god sandsæk inkl. ophæng, anbefaler vi UFC Heavy Bag sandsækken på 20kg og hvis du søger en yderst professionel sandsæk er Reebok Studio Heavy Leather Punchbag ideel.

Forskellen på de dyre og billige sandsække, kan ofte være det ydre materiale, vægten samt om der medfølger ophæng. Det ydre materiale er ofte kunstlæder eller nylon i de billige sandsække samt ægte læder i de dyre sandsække.

Den tungeste sandsæk boksesæk vi har her hos Apuls er Everlast Nevatear Traditional Heavy Bag, som vejer 45kg. Everlast er et gammelt og meget annerkendt mærke, der fremstiller bokseudstyr i god kvalitet.

De små speedballs er også blevet mere populære i den seneste tid. Denne lille boksebold, der kan hænges op på væggen er ideel til koordinationstræning af dine hænder. Her anbefaler vi Abilica PunchingBall Boksebolden, da den ankommer komplet med vægophæng, swirvel m.v..

Hvis du har behov for vejledning i valg af sandsæk eller boksebold, er du velkommen til at kontakte os.