Elastikbånd

Hvis du mangler et elastikbånd til dine træningsøvelser, så finder du et stort udvalg hos Apuls.dk

Med et elastikbånd kan du træne både styrke, balance eller koordination.

Læs mere
Sorter efter:

Elastikbånd - effektivt redskab

Elastikbåndet er en lang elastik uden håndtag og disse er meget populære. Elastikbåndene er oftest i en længde på 150 x 153 cm, men enkelte modeller fås op til 180 cm og de har en tykkelse på 0,25 - 0,4mm, hvilket er den tyndeste elastikform. Elastikbåndet giver dig en enorm stor frihed, da de er lange og ikke har håndtagene og de er fleksible på grund af deres tykkelse. Bredden på elastikbåndet variere mellem 12 - 15 mm.

Et elastikbånd er et ekstremt effektivt redskab til styrke, koordination og balance. Med et så lille og praktisk redskab kan man opnå en meget effektiv træning. 

Elastikbåndet er et praktisk træningsredskab som du nemt kan tage med i tasken, og du kan derfor træne hvor som helst, samtidig med at du får en effektfuld træning. Brug elastikbåndet i fitnesscentret eller derhjemme på stuegulvet.

Elastikbåndet er let at justere i længden, da nogle modeller er helt op til 45 meter. Du kan blot klippe i båndet, hvor du ønsker det eller vikle båndet rundt om hænderne for at få den rette længde. At du klipper i elastikbåndet, vil ikke gå ud over holdbarheden, da de fremstillet til at kunne klare en afkortning.

Du skal træne med elastikbånd, fordi denne form for træning er skånsom for din krop og kan give rigtig gode resultater. Du kan træne hele kroppen og alle muskelgrupper. Elastikbånd kan bruges i alle former for træning. Det gælder både yoga, pilates, aerobic, genoptræning, styrketræning, crossfit m.v.

Elastikbånd til træning giver dig masser af muligheder

Selvom træning med elastik særligt karakteriserede træningscentre i 1980’erne, er redskabet mindst ligeså effektfuld og populært i dag.

Én af årsagerne til redskabets fortsatte popularitet er på grund af de mange variationer, som du kan lave med elastik.

Selvom det primære udbytte for træningen for mange handler om at øge muskelstyrke, så opnår du en række betydningsfulde sideeffekter med øvelser med elastik. Når du laver øvelser med elastikbånd, skal du ikke kun fokusere på styrkeniveau. Du skal i lige så høj grad have fokus på din balance, da redskabet sætter store krav til din stabilitet. Dette element er med til, at flere muskler både store og små bliver aktiveret på samme tid.

På trods af at dine muskler kan få masser af udfordringer med elastikken, så giver redskabet kun en mild belastning. Dette element er medvirkende til, at elastik er et ofte anvendt redskab til genoptræning.

Elastik kan hjælpe dig godt på vej, hvis du er blevet skadet og har brug for stille og roligt at genopbygge styrke i en eller flere muskelgrupper.

Alsidige træningsmuligheder med elastikbånd

Med et elastikbånd kan du træne både styrke, balance, koordination og udholdenhed. Du finder båndene i mange forskellige varianter både med hensyn til bredde, styrke samt farve.

Dette redskab er et lille og praktisk stykke træningsudstyr med masser af effekter. Det er et populært redskab til hjemmetræningen, da det er fleksibelt at træne med og yderst praktisk og pladsbesparende. Du kan nemt have dit elastik med dig på farten, så du kan træne i en pause på jobbet eller på ferien.

Herunder kan du se en række af de fordele, som et elastikbånd til træning giver:

 • Du kan træne forskellige formål med redskabet
 • Du kan gøre klassiske øvelser mere udfordrende
 • Billigt og praktisk redskab

Du kan med fordel supplere dit eksisterende styrketræningsprogram eller sport med træning med elastik. Det unikke ved dette redskab er, at elastikkens modstand konstant udfordrer dine muskler, som i sidste ende betyder et større udbytte af træningen.

Det kræver ingen forudgående træningserfaringer at begynde at træne med elastik. Det er en populær og skånsom måde gradvist at opbygge muskelstyrke i din krop på. Da din krop er i fri bevægelse under træningen, kan du opnå en stor Range Of Motion med redskabet. Dette er et betydningsfuldt element i forhold til at få maksimal udbytte af styrketræning.

Herunder finder du masser af inspiration til at træne med elastik, og du kan få dybdegående vejledning til at udvælge dig den model, som matcher dine behov.

Elastikbånd - De forskellige styrker 

Elastikbåndene findes i forskellige modeller, længder, styrker og farver. Styrken er det mest væsentligste, og de findes i 7 styrker. De mange styrker gør det let at øge belastningen gradvist. 

 • Niveau 1 = Let
 • Niveau 2 = Medium
 • Niveau 3 = Hård
 • Niveau 4 = Ekstra hård
 • Niveau 5 = Specielt hård
 • Niveau 6 = Super hård
 • Niveau 7 =  Max hård

Disse sværhedsgrader gør det ideelt for dig løbende at kunne øge sværhedsgraden på din træning. Med de mange niveauer kan du nemt skabe progression i din træning, og det gør det muligt for enhver at starte op med at træne med elastikbånd.

Elastikkerne kommer i forskellige pangfarver. Du finder alt fra gul og rød over turkis til pink og grøn.

Farver er din fordel og hjælp, for de har en funktion, når du træner.

I takt med at du får øjnene op for de mange effekter, elastikkerne kan give dig og din træning, vil du udbygge din beholdning af forskellige elastikker med forskellige sværhedsgrader.

Du lærer dine elastikker at kende visuelt på grund af de mange farver. Dette gør det ekstra effektivt for dig at træne, hvor du hurtigt kan udskifte bånd fra den ene øvelse til den næste.

Afhængig af hvad du træner på kroppen, kan der være brug for at have forskellige sværhedsgrader til rådighed.

Effektive øvelser med træningselastikbånd 

På markedet for elastikker til træning finder du forskellige udgaver, designs og ikke mindst betegnelser. De primære designs er hhv. elastikbånd, fitness elastik samt træningselastik, som har håndtag i enderne.

Alle udgaver giver dig masser af træningsvariationer, som giver dig mulighed for at lave en full body workout enten i hjemmet eller i fitnesscenteret.

 

#1 Curl (træning af biceps)

Du stiller dig med fødderne på midten af elastikbåndet, som er viklet ind i et håndklæde. Du tager fat i hver ende af elastikbåndet og holder dine hænder ud for hofterne med håndfladerne opad. 

Det er vigtigt at elastikbåndet allerede nu er stram. Den må ikke være løs, fordi så vil modstanden ikke være hård nok. Det er også vigtigt at håndfladerne vender opad, for at aktivere dine biceps korrekt. 

For at udføre øvelsen, bevæger du dine håndflader op til dine skuldre, uden at bevæge overarmene. Overarmene skal forblive i sin position, langs siden. 

Gentag øvelsen 10-20 gange. 

#2 Squat (træning af lår og balder)

Stå på midten af din elastik, som er vinklet ind i et håndklæde. Hav en skulderbreddes afstand i mellem dine fødder.

Tag fat i hver ende af din elastik og sno enderne rund på din hånd, indtil du kan mærke modstand, når du står oprejst med let bøjede knæ. Elastikken skal køre bagom dine arme og ned lang siderne af din krop.

Start den klassiske squat-bevægelse ved at skubbe bagdelen godt bagud, mens du gradvis bøjer mere og mere i knæene. Målet er, at dine lår står parallelt med underlaget, og mens du bibeholder en ret holdning på din ryg.

Undgå at dine knæ når længere udover dine tæer, når du skubber dig ned i bevægelse.

Gentag øvelsen 10-20 gange.

#3 Sideløft (træning af arme og skuldre)

Fold den midterste del af din elastik ind i en håndklæde og stå med begge fødder med en skulderbreddes afstand på elastikken. Tag fat med en hånd i hver ende af elastikken. Du skal kunne mærke modstand allerede, når du har dine arme i en 45 graders vinkel ud for hver side af din krop. Start bevægelse ved at løfte begge arme op imod dine skuldre. Dine albuer skal være let bøjede.

Sænk rolig armene ned igen og gentag bevægelsen.

Du må ikke løfte eller trække dine hænder højere end op til linjen for dine skuldre.

Gentag øvelsen 10-20 gange.

#4 Row (træning af arme, bryst og skuldre)

Placer dig i siddende stilling på et mellemblødt underlag med udstrakte ben (f.eks. en yogamåtte eller på træningsgulv). Hav det midterste stykke af din elastik spændt ud bag dine fødder (sørg for at vikle elastikken ind i et håndklæde for både at beskytte din fødder og for at beskytte elastikken). Du skal kunne mærke modstand, når du læner dig let forover og juster længden herefter. Lad enderne af elastikken hænge frit.

Start bevægelsen ved at trække dine albuer tilbage i en ro-bevægelse. Træk dine albuer så langt tilbage du kan, indtil dine hænder når siden af din krop.

Under hele øvelsen er det dine arme, som skal arbejde og udføre bevægelsen.

Til dig med rygproblemer kan det være en skånsom hjælp at bøje ekstra i knæene og være opmærksom på, at du ikke svajer bagover.

Gentag øvelsen 10-20 gange. 

Hvilken styrke skal du vælge?

Ved træning med elastikbånd, skal du vælge en modstand, hvor du kan udføre 10-20 gentagelser pr. øvelser. Hvis du kan udføre flere gentagelser med elastikbåndet, uden at føle hård belastning i musklerne, skal du øge modstandsniveauet. Vi anbefaler altid, at hvis man ikke er vant til at bruge elastikbånd, at man starter stille ud med en lav styrke, og så kan man altid øge styrken og belastningen. 

Hvis målet er muskelopbygning skal du tage et lavt antal gentagelser, med så høj belastning som overhovedet muligt. 

Det er altid en god idé at have en samling af elastikbånd i forskellige styrker, så man kan variere sin træning og gradvist øge belastningen. 

Vælg elastikbånd til træning i høj kvalitet

Du finder mange forskellige producenter af elastikker til træning. De førende producenter på markedet er blandt andet Aserve, cPro9, Abilica og Reebok. Disse brands er anerkendt for at producere kvalitetsudstyr til både private og professionelle.

Når du køber produkter fra disse mærker, kan du være sikker på at få høj kvalitet, som skaber lang holdbarhed på dit træningsudstyr.

Elastikkerne fra Reebok og Abilica er særligt ideelle til fitnesscentre, da disse er designet i ekstra slidstærkt og kraftigt materiale. Her matcher kvaliteten og holdbarheden det intensive og hyppige træningsomfang, som udstyr i fitnesscentre skal kunne holde til.

Har du brug for elastikker til særlig budgetvenlige priser til hjemmetræningen, er produkterne fra hhv. cPro 9 samt Aserve gode valg.

Elastikbånd kan købes til forskellige behov

Her hos Apuls.dk finder du et bredt sortiment af forskellige elastikker til træning både med hensyn til design, sværhedsgrader og ikke mindst produktudgaver. Det skal være muligt for alle vores kunder at finde de mest funktionelle produkter til deres behov.

Derfor finder du f.eks. elastikbånd hos os som sælges enkeltvis. Dette er til dig, som hjemmetræner og ønsker masser af forskellige sværhedsgrader omkring din træning.

Til dig der har fitnesscenter, og som ønsker at tilbyde dine medlemmer de bedste træningsbetingelser, finder du elastik i meterlængder, og som leveres i en praktisk æske. Dette produkt kan også være for dig, som ønsker selv at eksperimentere med forskellige længder på elastikkerne.

Der er med andre ord masser af muligheder for at udvælge dig produkttyper, som kan matche dine behov og dit budget.

Når du køber elastikbånd som enkeltvis, køber du noget af det billigste kvalitetsudstyr, det er muligt at anskaffe. Det er et særdeles billigt stykke træningsudstyr, som har masser af kraftfulde og positive effekter.

Fitness elastikbånd til forebyggelse af kroniske smerter

Med et fitness elastik kan du ikke blot komme til at opbygge muskelstyrke og øge din balanceevne. Du kan også komme til at forebygge skader og smerter omkring både muskler og led.

Du kan lave en masse forebyggende træning, så du på fremtidig basis undgår kroniske smerter på din krop. Dette gælder både for dig, der allerede er aktiv i et fitnesscenter og for dig, som ønsker at begynde at skabe betingelser for en stærk krop, der kan holde i mange år frem.

Træning med fitness elastik er for - alle både mænd og kvinder samt unge og ældre. Det er aldrig for sent at begynde at træne med redskabet. Du kan opnå betydningsfulde effekter, uanset hvilken alder du har, og uanset hvilken kondition du har.

Har du ikke meget tid i hverdagen, kan elastikken blive din bedste ven. Med den kan blot 10 minutters fokuseret og målrettet træning være nok til at forebygge skader ved f.eks. for stillesiddende arbejde ved computer.

Designet på et fitness elastik bånd er anderledes end det klassisk elastikbånd. Et fitness elastik bånd er et sammenhænget bånd, som findes i forskellige sværhedsgrader og bredder. Det største udbytte af træning får du ved at have flere bånd til rådighed med forskellige sværhedsgrader. Et fitness elastik har sammen kvaliteter og egenskaber som det velkendte elastikbånd.

Er du nybegynder, kan du med fordel benytte nedenstående fremgangsmåde, når du starter op med din træning med elastik.

 1. Anvend det letteste elastik igennem de første 2 uger
 2. Det er tid til at udskifte sværhedsgrad, når du kan udføre en øvelse uden besvær med cirka 20 korrekte udførte repetitioner
 3. Når du mærker, at dine muskler ’syrer’, er det et signal om, at du udfører en øvelse korrekt
 4. Ømme muskler vil være et helt naturlig tegn i starten
 5. Under øvelser må du ikke kunne mærke smerte omkring led

Med denne fremgangsmåde kan du bedst muligt tilvænne din krop belastningen og styrkeudfordringerne. Og den kontrollerede proces er medvirkende til, at du når at lære din krop at kende i forhold til træningsformen. Det er afgørende i et forbyggende øjemed at lytte efter kroppens signaler.

Et elastikbånd kan blive dit mest betydningsfulde træningsredskab, både når det kommer til at opnå positive resultater med din muskelstyrke på kort sigt, og når det kommer til at forebygge skader på længere sigt.

Materiale

De fleste af vores elastikbånd er fremstillet af latex og ingen af dem indeholder phthalater. Den latex der er benyttes i elastikbåndene gør elastikken blød og mere smidig. Det er den bedste måde at fremstille et godt elastikbånd. Vi har dog også modeller som er latexfri til dem som f.eks. har allergi. 

Hos Apuls.dk har vi ingen form for farlige stoffer i vores træningsudstyr og det er en mærkesag for os. Du kan derfor altid regne med at de elastikbånd og andet udstyr, du køber hos os, er af de bedste og ikke skadelige materialer. 

Træningsudstyr du kan bruge sammen med et elastikbånd

Andet træningsudstyr du kan bruge i samme rutine som med elastikbånd, vil vi fremhæve en træningsmåtte, gymnastikbold og balancebræt.

Mange af øvelserne med elastikbånd foregår liggende eller stående på gulvet. Derfor vil en træningsmåtte give dig en god komfort. Vi anbefaler at du vælge en tyk træningsmåtte, hvor de fleste øvelser foregår liggende og en tyndere måtte, hvis de fleste øvelser foregår stående.

Træning med elastikbånd er skånsomt, hvilket er at foretrække. Derfor anbefaler vi en gymnastikbold. Man kombinerer sjældent en gymnastikbold og et elastikbånd, men vi anbefaler denne fordi den giver den samme skånsomme træning og den udfordre balance og styrke, hvilket er gavnligt for træning med elastikbånd.

Et balancebræt bruges også sjældent samtidig med et elastikbånd, men et balancebræt giver en god balance, og dette har man brug for når man træner med elastikbånd. 

Med et sæt bestående af træningsmåtte, elastikbånd, gymnastikbold og balancebræt, vil du hurtigt kunne mærke en stor effekt. 

Vi anbefaler disse mærker

Vi forhandler kun producenter som fremstiller produkter i en rigtig god kvalitet. Du kan derfor føle dig sikker, når du har fundet et produkt hos os. Vi vil dog fremhæve et par enkelte producenter, som giver dig ekstra meget værdi for pengene, når du anskaffer et elastikbånd.

Det drejer sig om disse mærker:

 • Aserve
 • Bodytone
 • cPro9
 • Thera-Band

Disse 4 mærker vil give dig meget værdi for pengene. Hvis du ønsker latexfri elastikbånd skal du gå efter Aserve. Alle disse mærker har elastikbånd i en store længder, som gør det muligt for dig at tilpasse dine elastikbånd. 

Køb dit elastikbånd hos Apuls.dk 

Hos Apuls.dk har vi et stort udvalg af elastikbånd i den bedste kvalitet. Så hvis du ønsker et effektivt, praktisk og skånsomt træningsredskab, så skal du investere i et elastikbånd. Hvis du skulle være i tvivl om hvilket elastikbånd du skal købe, er du meget velkommen til at kontakte os, og så hjælper vi dig med at finde det rette elastikbånd. 

Alt indenfor træningsudstyr og træningsmaskiner

Udforsk også vores store udvalg af andet spændende træningsudstyr for mere inspiration til din træning! Hos Apuls.dk har vi et stort udvalg af træningsudstyr af høj kvalitet.

Se bl.a. vores mange håndvægtekettlebellstræningselastikker og meget andet.

Hos Apuls.dk har vi ligeledes et stort udvalg af spændende træningsmaskiner for mere inspiration til din træning!  Se b.la. vores mange romaskiner, løbebånd, motionscykler og meget andet her på siden. Du er også meget velkommen til at besøge vores blog for endnu mere inspiration til din træning!