TRX udstyr

TRX træning (Total Body Resistance Exercise) er blevet en populær træningsform, der effektivt træner hele kroppen ved brug af kroppens egen vægt.

Læs mere
Sorter efter:

Øg din styrke, smidighed og stabilitet med TRX træning

Du kan både træne styrke, smidighed, balance og stabilitet ved at anvende det specialdesignede stroppesystem som redskab for mange forskellige slags øvelser.

Det særlige ved denne træningsform (og grunden til at mange mennesker træner denne form) er, at du selv kan tilpasse øvelsernes sværhedsgrad i forhold til styrke og fysik.

Derved kan alle uanset styrkeniveau og alder være med.

Derudover skabes populariteten af, at træningsformen egner sig perfekt til hjemmetræning. Det kan være ideelt for dig, som ikke har tid til at tage i fitnesscenter, eller som ønsker en høj graf af fleksibilitet omkring din individuelle træning.

For dig som ikke kender til træningsformen, og som er interesseret i at opbygge styrke, er der flere ting, du skal være bekendt med, før du investerer i TRX-udstyr.

Herunder bliver du guidet igennem både praktiske og tekniske forhold omkring træningsformen og de forskellige udgaver af stropperedskabet, så du kan komme godt i gang med din træning.

Derfor er TRX træning en god træningsform

Uanset om du er nybegynder med fysisk træning, eller du er en erfaren sportsudøver, er der markante effekter at hente for både din puls, styrke og balance.

TRX er en særlig intensiv træningsform, hvor du får stort udbytte af kortere tids træning (sammenhold med træning ved maskine i fitnesscenter).

Det er en unik, individuel træningsform, hvor du selv kan justere øvelsernes sværhedsgrad.

De primære fordele der findes med denne effektive træningsform er, at den:

  • Styrker din krop så du minimerer risiko for skader i forbindelse med anden sport
  • Effektivt kan opbygge styrke og balance
  • Giver optimal mulighed for all-around træning med de mange forskellige øvelser
  • Giver mulighed for stor variation og fleksibilitet i din træning

Et betydningsfuldt element handler derudover om de mange anvendelsesformer, som træningsredskabet giver mulighed for.

Træningsformen bygger på brug at ét enkelt redskab – stroppesystemet. Dette vejer ikke meget, er nem at montere og egner sig perfekt til at blive taget med på farten.

Derfor kan du sagtens fortsætte din træning, selvom du f.eks. er på ferie.

Netop fleksibilitet har stor betydning for mange, som i dagligdagen er afskåret fra at stå flere halve timer i et motionscenter.

Med denne træningsform bestemmer du selv, hvornår du vil træne, hvor intensivt du vil træne og ikke mindst, hvor du vil træne.

Du finder forskellige udgaver af stroppesystemet – som kaldes slyngetræner eller TRX sele – her hos Apuls, som kan vælges i forhold til blandt andet mærke og tilbehørspakke.

Derudover findes der et hav af forskellige, effektive øvelser som du kan udføre med redskabet. Du kan selv sammensætte dit eget personlige træningsprogram derhjemme med TRX træning.

Effektive TRX øvelser til hjemmetræningen eller i centeret

Når du har dit træningsredskab korrekt og sikkert monteret, har du mulighed for at udføre en lang række øvelser derhjemme, som kan træne alle kroppens store muskelgrupper.

Herunder får du en række effektive øvelser, som både nybegyndere og øvede fitnessudøvere kan benytte.

#1 Squat på 1 ben (træning af balle, lænd, lår og mave)

Tag fat i grebene på dit redskab med et overhåndgreb (det vil sige, at dine håndrygge skal være vendt mod loftet). Mens du står oprejst med let bøjede arme, løfter du det ene ben.

Lænd dig langsomt tilbage og stræk armene mens du sænker bagdelen ned mod jorden.

Sænk dig så langt ned, du er i stand til.

Når du skal tilbage til din startposition er det benene, som skal gøre arbejdet. Udfør øvelsen kontrolleret og langsomt, så du mærker, at det benene som arbejder. Armene skal kun hjælpe ganske lidt.

Sørg for at have en stabil startposition, hvor fødderne under hele bevægelse er solidt placerede i underlaget.

#2 Cykling fra liggende position (træning af knæhaser, baller og lænd)

Lig med ryggen mod gulvet (placer en yogamåtte under ryggen for at skabe komfort under øvelsen). Lad grebene på din slyngetræner hænge cirka 30 cm over jorden.

Placer hver vrist i grebet på slyngetræneren.

Løft hofterne godt op mod loftet og skub nu på skift den ene fod frem, mens det anden ben er bøjet i en ret vinkel ind mod din krop. Skift ben og gentag bevægelsesmønstret langsomt og kontrolleret.

Denne øvelse kan være særlig god for dig, som i forvejen enten cykler eller løber meget og har tendens til at være spændt på forsiden af lårene.

#3 Roning fra oprejst position (træning af skuldre, overarmen og skuldre) 

Tag fat i grebene med overhåndgreb og stå med en skuldrebreddes længde imellem dine fødder. Under denne øvelser skal du spænde godt op i hele kroppen og sørge for, at den er rank.

Lænd dig tilbage mens dine arme er strakte og befinder sig ud for dine skuldre. Træk dig nu op mod grebene, mens dine håndflader vender ind imod hinanden.

Du kan selv justere sværhedsgraden på øvelsen. Des længere nede du ligger fra start, des mere udfordrende bliver øvelsen.

Denne øvelse er særlig god til at øge styrken i ryggen. Og så vil den kunne hjælpe til at løsne myoser og stivheder i nakkeområdet og den øvre del af ryggen.

Gode råd til når du skal foretage et TRX køb

Der eksisterer et bredt marked for disse slyngetrænere, som er kerneredskabet i træningsformen. Før du går i gang med at bestille, skal du være opmærksom på en række forhold, som influerer på dit køb. Dit træningsudstyr skal passe til dig og dit træningsniveau.

Derfor skal du vælge produkt efter:

  • Dit trænings- og ambitionsniveau
  • Din kropsvægt
  • Kvalitet og mærke
  • Montering og anvendelse

Når du er ny på området, kan du fordel gå efter ”grundpakken”, hvor du får en slyngetræner leveret sammen med det nødvendige tilbehør til montering, transporttaske samt en DVD. Det kan være særlig brugbart for dig at kunne blive guidet godt i gang med din hjemmetræning.

Med dette redskab kan du for en billig pris komme til at få funktionelt TRX udstyr, som du kan skabe dig erfaringer med derhjemme.

Den store fordel ved at handle dit udstyr hos os er, at du kan få vigtig information om hvert enkelt produkt.  

Når du køber udstyr til TRX træning derhjemme, skal du tage højde for monteringen af slyngetræneren. Der findes 2 former for montering af slyngen – enten med ’klods’ på bagsiden af en dør eller med montering i loft.

Du finder oftest din slyngetræner i kombination med ophængs udstyr, så du modtager en komplet løsning.

Du har dog også mulighed for at købe et særskilt ophæng/beslag, så du er sikret et solidt og kraftigt ophæng af dit træningsredskab. Denne kan være en særlig funktionel og praktisk løsning, hvis I er flere i husstanden som træner TRX derhjemme. Med et ekstra solidt monteringsbeslag kan i være to om at træne på samme tid.

En slyngetræner skal passe til dig. Du finder mange udgaver af produktet med længejusterbare stropper, som gør det nemt for dig at indstille produktet i den ønskede længde.

Prisen vil i høj grad hænge sammen med dit trænings- og ambitionsniveau. For udover selve grundredskabet (slyngetræneren), finder du supplerende træningsudstyr.

TRX udstyr til både ambitiøse og nye TRX udøvere

Der findes funktionelle løsninger for dig, som ønsker maksimale anvendelsesmuligheder med din TRX træning. Des mere avanceret udstyret bliver, og des højere kvalitet det er skabt i, og des flere øvelser kan du udføre.

For dig som har brug for ergonomisk designede kvalitetsgreb, finder du produkter med lige håndtag. Disse sikrer både at dine fødder eller vriste er sikkert placerede under liggende øvelser. Og håndtagene skaber et optimalt og komfortabelt greb, så du er sikret en god håndstilling.

Der findes supplerende udstyr til både individuel træning og gruppetræning.

Det er en praktisk fordel for dig, at der findes et stor marked for ikke kun basisredskabet men også i forhold til supplerende udstyr.

Her kan du f.eks. finde tilbehør i form af forlængerstrop i det tilfælde, at loftet i din bolig er højere end længden på slyngtrænere kan honorere.

Med en sådan forlængerstrop kan du desuden gøre din TRX træning endnu mere fleksibel, da den gør det muligt at træne masser af forskellige steder.

Som nybegynder kan du nemt og hurtigt komme godt i gang med træningen derhjemme. Mulighederne er mange og des mere erfaren du bliver, kan du finde både udstyr og øvelser som kan skabe progression i din træning.

Hvem har særlig gavn af TRX træning?

Enhver kan få glæde af den intensive træningsform med de effektive resultater.

Også personer med svage led eller personer, som er i gang med et genoptræningsforløb, kan nyde godt af træningen, som de kan tilpasse til deres niveau.

Træningsformen bliver brugt af alle persontyper fra den travle kontorassistent med tendens til myoser i øvre del af ryggen over den travle sportsmand på farten og til det unge menneske, som ønsker at præstere bedre fysisk i forbindelse med anden sport.

For dig som ikke har meget tid i løbet af ugen, er TRX en perfekt træningsform. Basisudstyret er vedligeholdelsesfrit og slidstærkt.

Undgå skader med din TRX sele

Du vil finde forskellige betegnelser for basisredskabet, når du handler på nettet. Slyngetræner, Suspension Trainer, sele, stroppesystem – betegnelser er mange og afspejler populariteten, der er omkring dette udstyr.

For at få det mest optimale udbytte af dit redskab er det vigtigt, at det er købt i henhold til dig og tilpasset til krop. Dog er dette element ikke nok til at skåne dig for skadesrisiko.

Det handler om, at du har styr på din teknik, når du udfører de mange øvelser, som kan laves med redskabet.

Grundlæggende og fælles for mange af øvelserne er, at du skal være opmærksom på at spænde godt op i din krop, når du udfører øvelserne. Og du skal sikre dig at have en stabil og solid grundplacering i din startposition.

Det er muligt også at udføre øvelserne udenfor i enten have eller skov. For dig som nybegynder anbefales det at starte indenfor, for at du kan starte op på et stabilt og lige fundament.

Et anden vigtigt element handler om den kontrollerede udførsel. Lav hellere færre gentagelse af en øvelse med god kontrol, fremfor at haste gentagelserne igennem og risikere at miste balance. Hvis du er for hurtig i din udførsel når du ikke altid at registrere undervejs, om du har ’fat’ i de rigtige muskelgrupper.

Det kan under alle omstændigheder være en god idé at benytte dig af visuelle forlæg i form af plakater med oversigt over udvalgte øvelser. Her kan du få konkret vejledning på at udføre øvelserne, og du kan støtte dig til det tilhørende billede, som viser, hvordan øvelsen korrekt skal udføres.

På den måde kan du få optimale træningsforhold i hjemmet med masser af fleksibilitet og variation i dine øvelser.