Beskyttelsesmåtte

En beskyttelsesmåtte har det formål at beskytte dit gulv og din træningsmaskine. Derudover vil du ved flere af træningsmaskinerne, opnå en beskyttende effekt for din krop ved brug af en beskyttelsesmåtte. Selve beskyttelsen af gulvet består oftest i den lodrette belastning, du får fra trykket fra træningsmaskines vægt.

Læs mere
Sorter efter:

Beskyttelsesmåtte

En beskyttelsesmåtterne er til beskyttelse af gulvet ved brug af træningsmaskiner som motionscykler, crosstrainere og lignende maskiner.

Har du et gulv, som du gerne vil beskytte, så anbefaler vi at du bruger en beskyttelsesmåtte. Der findes mange typer beskyttelsesmåtter, som alle har det fældes formål, at beskytte dit gulv og din træningsmaskine.

Der findes individuelle løsninger med beskyttelsesmåtter, som passer til de forskellige træningsmaskiner og så findes der de mere fleksible løsninger med puzzle beskyttelsesmåtter. Også kendt som Floor Guards beskyttelsesmåtter.    

Valg af beskyttelsesmåtte til fitness maskine

Har du en træningsmaskine, anbefaler vi at du pivoterer en beskyttelsesmåtte. Du opnår en længere levetid på din træningsmaskine, da du beskytter de små stød, som uundgåeligt opstår under træning. Derudover beskytter du også gulvet, hvorpå din træningsmaskine står. Uden en træningsmåtte, vil du opleve mærker fra fødderne efter en kort periode.

Som en helt 3 fordel, vil du også opnå en bedre støddæmpning til fordel for din krop. Dette er forskelligt fra træningsmaskine til træningsmaskine, men på nogle af modellerne, vil du opleve en stor skånsom gevinst ved at have en beskyttelsesmåtte under din træningsmaskine.

Beskyttelsesmåtte til crosstrainer

Først har vi den kendte crosstrainer, som rigtig mange danskere er glade for i dag. Det er en god træningsmaskine, som passer ind i de fleste hjem og i de fleste træningsprogrammer. Mange vælger at have crosstraineren stående i stuen eller et lignende praktisk sted. Her har du som oftest også et gulv du ønsker at beskytte og det vil derfor give rigtig god mening, at vælge en beskyttelsesmåtte til din crosstrainer.

Ønsker du at fjerne din crosstrainer og beskyttelsesmåtte, kan det nemt pakkes sammen efter brug og at have en træningsmåtte under sin crosstrainer, giver ikke ret meget mere oprydningstid.

En crosstrainer giver en stor lodret belastning på underlaget og det vil derfor give trykmærker efter forholdsvis kort tid, hvis du ikke vælger en løsning med en beskyttelsesmåtte til din crosstrainer.

Beskyttelsesmåtte til romaskine

Her har vi med en træningsmaskine at gøre, som yder stort slid for underlaget. Med en romaskine, har du både et lodret tryk, men du kører også frem og tilbage på romaskinen og kan derved ikke undgå, at der vil komme slidmærker langs gulvet. Dette kan du nemt undgå, med en beskyttelsesmåtte til din romaskine.

Udover at beskytte gulvet, vil en beskyttelsesmåtte til din romaskine også give mere stabilitet til din træning. Hvis du træner på et glat underlag, vil du opleve, at du kan kure romaskinen frem og tilbage ved træning. Dette undgår du nemt ved en beskyttelsesmåtte med lidt friktionshæmmende overflade.

Der giver pludselig lidt ekstra muligheder i forbindelse med placering af din romaskine, når du ved at gulvet er beskyttet af en beskyttelsesmåtte. Herved skal du ikke være bekymret for gulv eller romaskine.

Beskyttelsesmåtte til løbebånd

Et løbebånd er som oftest den tungeste indenfor træningsmaskiner og derfor også den træningsmaskine, som yder den største belastning for dit gulv. Et løbebånd står ofte på 4 eller 6 fødder og har derfor nogle kraftige punktbelastninger for dit gulv. Skader på gulvet, kan nemt undgås, med en beskyttelsesmåtte.

Et løbebånd er som oftest noget man har stående et helt fast sted og ikke en træningsmaskine man lige sådan flytter rundt med. Derfor anbefaler vi også, at du får lavet den rigtige løsning med det samme. Har du først fået løbebåndet op at stå, ser vi ofte, at man ikke får købt sig en beskyttelsesmåtte efterfølgende. Derfor bør du beskytte dit gulv fra starten.

Udover at beskytte gulvet, beskytter du også selve løbebåndet. En beskyttelsesmåtte giver lige den ekstra stødabsorbering, som giver dit løbebånd længere levetid. Derudover vil du også opnå en mere absorberende effekt for din krop. Dette er specielt godt for dine knæ, som er udsat for stor belastning ved løb på løbebånd.

Det er oftest på de mindre løbebånd, du vil opnå en større beskyttelse af dine knæ, ved brug af en beskyttelsesmåtte. Ved de store løbebånd, står de stabilt i sig selv og har meget stødabsorbering. Så ved de store løbebånd, vælger du en beskyttelsesmåtte, udelukkende for at beskytte dit gulv og dit løbebeånd.

Beskyttelsesmåtte til spinningcykel

En spinnignscykel er en træningsmaksine, hvor du ofte står op i sadlen og derved rykker kraftigt i træningsmaskinen. Dette kan ikke undgås at give mærker i gulvet og der er derfor ultimativt med en beskyttelsesmåtte. Du vil opleve, at der kommer slidmærker både frem og tilbage ud fra din spinningcykel, men du vil også opleve slidmærker fra side til side.

Derudover har du den lodrette belastning, som giver trykmærker i gulvet. Derfor er det særligt vigtigt ved denne træningsmaskine, at beskytte dit underlag med en beskyttelsesmåtte.

Beskyttelsesmåtte til motionscykel

På samme måde som ved spinningcyklen, har du her en stor belastning af gulvet. Dog i noget mindre skala ind ved spinnigncyklen. På en motionscykel, har du som oftest mere stillesiddende / stillestående træning. Dette giver dog stadig den lodrette belastning og det er derfor nødvendigt med en god beskyttelsesmåtte.

Beskyttelsesmåtte til stepmaskine

Vi har også den lille ministepper, hvor det med fordel kan kombineres med en beskyttelsesmåtte. En stepmaskine, er ofte en træningsmaskine, som du tager frem og tilbage. Derfor kan du med fordel opbevare din stepmaskine sammen med en beskyttelsesmåtte og tage det frem efter behov. Du kan få gulvfliser, som passer perfekt til en stepmaskine og ikke giver dig noget ekstra bøvl ved frem og tilbagesætning.

Stepmaskinen giver ofte bare en lodret belastning for dit gulv, men det kan også give store trykmærker, som bestemt ikke er pænt.

Har du en ministepper med twist, så vil du også kunne udsættes få de sideværts trykmærker, som bestemt heller ikke pynter dit underlag.

Vælg den rigtige beskyttelsesmåtte

Det er ikke altid nemt at overskue hvilken beskyttelsesmåtte du skal vælge og vi vil derfor altid gerne hjælpe dig til at vælge den rigtige. Derudover har vi løbende tilbud på de forskellige beskyttelsesmåtter, så det er med at slå til, når du ser det gode tilbud på beskyttelsesmåtter.