Smith Stativ

Det multifunktionelle stativ kaldes også Smith maskine, og med den kan du udføre alle de vigtige og centrale styrketræningsøvelser med stor sikkerhed. Netop sikkerhedsaspektet er én af årsagerne til, at stativet er blevet mere og mere populært til hjemmetræning.

 

Læs mere
Sorter efter:

Få masser af træningsmuligheder med et Smith stativ

Stativet er beregnet til træning med vægtstang, og når du træner derhjemme eller alene, kan du hurtigt sætte stangen sikkert fast til stativet. Derved undgår du risikable situationer i tilfælde af, at du mister balancen, eller hvis andet går galt.

Et Smith stativ er et populært redskab at træne med i fitnesscentrene, da det tillader enhver at kunne træne på egen hånd uden at være afhængig af en træningsmakker, der kan løfte stangen for en.

Herunder ses fordelene ved at træne med et Smith stativ:

  • Du kan udføre alle dine vigtige styrketræningsøvelser med vægtstang
  • Du får højere sikkerhed omkring din træning
  • Stativet tillader dig at kunne øge vægtbelastningen

Træningen med stativet fungerer ved, at din vægtstang kører i en glideskinne. Derved skal du i mindre omfang koncentrere dig om stabilitet og balance sammenholdt med styrketræning med vægtstang uden stativ. Det er nemt at placere stangen i sikkerhedsposition, da glideskinnen er designet med flere indhak.

Hos Apuls.dk går vi ikke kun op i at tilbyde vores kunder det bedste udstyr til deres træning. Vi ønsker, at alle og enhver både private og professionelle kan få maksimal udbytte af deres træningsudstyr. Derfor finder du både inspiration til at træne med din Smith maskine, ligesom du får vejledning til at kunne finde den helt rette udgave til dine træningsbehov.

Køb et Smith stativ der passer til din træning

Der er flere praktiske og funktionelle elementer, du skal være opmærksom på, når du skal finde det stativ, som passer til dig og dine træningsbehov.

Eftersom du træner med vægtstang og forskellige vægtskiver, kan det være en fordel at have dit stativ placeret på et træningsgulv af enten gummifliser eller Floor Guards. Dette skåner dit gulv for slitage og ridser.

Disse elementer skal du være opmærksom på, når du køber Smith stativ:

  • Konstruktion sammenholdt med din forventede træningsintensitet
  • Hvilke typer vægtskiver stativet fungerer med i forhold til huldiameter
  • Krav til maksbelastning

Stativet ligger generelt i den dyre ende af skalaen for multifunktionelt træningsudstyr. Dette handler om, at stativet er en engangsinvestering, og er et redskab, som du kan træne med i mange år frem.

Når du vælger udgave, skal du være afklaret med dine forventede træningsbehov i forhold hyppighed og intensitet. Har du høje ambitioner, eller er du allerede en erfaren styrketræner, er der ingen grund til at spilde penge på at købe en ustabil model, som ikke kan håndtere belastningen.

Her kan det på alle måder svare sig at købe en kvalitetsmodel, som kan holde til intensive og hyppige træningspas med stor vægt.

En anden vigtig ting du skal købe stativ efter, er i forhold til hvilke typer af vægtskiver, udgaven fungerer med. Hvis du allerede har en masse vægtskiver med f.eks. 50mm i huldiameter, skal du matche stativ i forhold til denne størrelse.

De mest brugte størrelser af vægtskiver er hhv. 50mm og 30mm.

Du får størst udbytte af din træning, når du kan skabe variation ved at anvende forskellige vægtskiver.

Endelig skal du købe Smith stativ, som passer til den maksbelastning, den vil blive udsat for.

Er du ejer af et fitnesscenter, skal din Smith maskine kunne holde til at blive trænet med i flere timer om dagen. Her skal udgaven kunne klare mest muligt belastning, så ethvert medlem kan få stort udbytte af styrketræningen.

I denne sammenhæng kan det anbefales både private og professionelle at købe solide maskiner, som kan klare stor vægtbelastning på både kort og lang sigt.

Der er ingen grund til at spilde penge ved at have købt en maskine, som du ikke kan udvikle dig med. Der findes kvalitetsmodeller, som kan klare en totalbelastning på over 400kg.

Øvelser i Smith stativ med stor grad af sikkerhed

Mange anvender det populære Smith stativ som et vigtigt supplement til deres styrketræning med fri vægt. I et stativ kan du under kontrollerede og sikre forhold starte med at øge din vægtbelastning, da sikkerheden og stativets konstruktion gør, at du kan løfte tungere.

#1 Frontsquat (træning af lår og core)

Denne udgave af squat er kendetegnet ved, at du sætter dig ned med åben hofte, hvor du kører knæene ud til hver side. Selvom øvelsen er teknisk, kan enhver fitnessudøver træne øvelsen.

Din startposition er i oprejst stilling med en hoftebreddes afstand imellem dine fødder. Du skal med et krydsgreb have din vægtstang placeret lige under din hage.  

Du skal have et såkaldt ’vægtløftergreb’ om stangen. Det vil sige, at dine håndflader skal pege op imod loftet. Krydsgrebet fra dine arme og vægtløftergrebet fra dine hænder er med til skabe stabilitet for dig, når du udfører øvelsen.

Når du har et fast greb om vægtstangen, starter du bevægelsen ved at sætte dig ned i en squat. Dine fødder skal følge knæenes retning og må gerne pege udad. Kom tilbage til din startposition i oprejst stilling ved at presse hælene mod underlaget.

Sørg for under hele bevægelsen at have din ryg rank og sørg for at have dine albuer så højt som muligt.

Det vil opleves for mange nybegyndere, at albuerne har tendens til at falde ned. Dette kan være tegn på manglende bevægelighed.

#2 Shrugs (træning af nakke og øvre del af ryg)

Denne øvelse er særlig oplagt at lave i et Smith stativ, hvor der er stor sikkerhed om udførslen af nakkeøvelsen. Denne øvelse kan være et godt supplement til andre centrale styrketræningsøvelser, som sætter fokus på de store muskelgrupper i overkroppen.

Denne øvelse er relativ simple på teknik, og den kan udføres af alle uanset forudgående styrketræningserfaring.

Øvelsen går ud på, at du trækker skuldrene op, mens du holder fast om vægtstangen med et overhåndgreb (det vil sige, at dine håndflader peger fremad, og hvor du ’låser’ grebet fast med din tommelfinger på bagsiden af stangen).

Din startposition er med en hoftebreddes afstand imellem fødder. Dine arme skal være strakte nedad, mens du holder fast om stangen.

Bevægelsen udføres ved at trække dine skuldre op mod ørene og kontrolleret sænke stangen og skuldrene igen.

Billigt Smith stativ med stærk konstruktion

En Smith maskine fås i mange prisklasser. Selvom du har brug for en billig udgave, skal du sørge for ikke at gå på kompromis med kvalitet og holdbarhed.

Hos Apuls.dk finder du billige stativer, som er skabt af stærke konstruktioner, som kommer med forskellig omfang af designløsninger. Vores produkter er produceret af førende brands på markedet for kvalitetsudstyr til både private og professionelle. Stellet på stativet er lavet af stål.

Vi fører tilbud på en række af vores populære produkter. Derved kan du købe stativ til endnu billigere pris uden at bekymre dig om kvaliteten.

Vores Smith stativer ligger i forskellige prisklasser, da det skal være muligt for alle både amatører og professionelle at kunne træne under sikre forhold.

Vi forhandler kvalitetsstativer fra:

  • Gymleco 200-series
  • Impulse IT7001
  • Master
  • Titan Fitness

Til fitnesscenteret kan det være praktisk og funktionelt at vælge et Smith stativ, som har indbyggede opbevaringsløsninger til løse vægtskiver. Dette gør stativet funktionelt og effektivt at træne med, da det er nemt at skifte vægtskiver undervejs i et træningsprogram.

Dette er desuden med til at vedligeholde dine vægtskiver, når de kan blive hængt op på det solide og stærke stativ. 

Til hjemmetræningen kan de mere enkel modeller foretrækkes som følge af deres pladsbesparende designs. Her finder du stilrene konstruktioner, som kan nemt kan stilles op i hjemmet.

Til dig der vil hjemmetræne med en Smith maskine skal du være opmærksom på stativets dimensioner og mål. Derved kan du bedst muligt udpege den plads i din bolig, som stativet skal placeres på.

Et Smith stativ giver funktionel træning i mange år frem

Modsat andet træningsudstyr der med tiden vil blive slidt og har brug for udskiftning, vil en Smith maskine give dig utallige timers effektiv træning.

Et køb af denne type træningsredskab adskiller sig fra meget andet funktionelt udstyr på markedet til styrketræning, da du kan finde modeller med garanti.

Dette kan både private og professionelle benytte sig af. Med valg af disse udgaver kan du ikke blot få stor sikkerhed i forbindelse med din træning. Du kan også få økonomisk sikkerhed om dit træningsstativ. Dette giver dig ro til at kunne træne effektivt og funktionelt med dit stativ i fremtiden, da du ikke skal bekymre dig om holdbarheden af svejsninger og stålprofiler.