Boksepuder

Den velkendte pude til slag og spark er langt fra kun forbeholdt kampsportsudøvere. En boksepude kan give masser af træning for både at øge styrke og kondition, og der findes masser af forskellige modeller og udgaver af dette træningsudstyr.

Læs mere
Sorter efter:

Boksepuder der giver optimale træningsmuligheder

Puden er et populært redskab i fitnesscentre, hvor både unge og voksne i stigende grad har taget boksetræning til sig som en effektfuld del af et træningsprogram. Derudover kan redskabet også finde anvendelse i private hjem, hvor det kan være et oplagt redskab at have til ens hjemmetræning. Puden fungerer som et individuelt stykke træningsudstyr, hvorfor det egner sig til dit private hjemmegym.

Træning med en boksepude kan give følgende effekter:

 • Øget kondition og styrke
 • Bedre koordination og reaktionsevne
 • Bedre form
 • Vægttab

Det vigtigste at være opmærksom på når du skal købe den rette model og udgave, er i forhold til type af træningsform samt i forhold til træningslokalet. Her er der forskel på, om puden skal hænge i et træningscenter, hvor de fysiske rammer og vægge generelt er mere solide, end hvis loftet er i en privat bolig. Det betyder, at du skal være opmærksom på, hvilken pude du vælger i forhold til dets ophæng og design.

Uanset om du handler som professionel eller privat, bliver du guidet igennem alle de praktiske forhold, du skal kende til for at få maksimal glæde og funktion af din boksepude.

Hos Apuls.dk kan du altid finde et bredt udvalg af kvalitetsudstyr til træningen både i hjemmet og til fitnesscenteret.

Boksesæk i mange modeller og mærker

Det store marked for dette træningsudstyr varierer i både modeller, mærker, kvalitet og ikke mindst pris. Derved kan der vælges lige den udgave, som passer til dit træningsprogram og dit aktuelle træningsniveau.

Som følge af de mange anvendelses- og træningsmuligheder, kan du finde forskellige navne og betegnelser for redskabet. Det kan være alt fra boksesæk over sparke- og slagpuder til den klassiske boksepude. Udformningen vil mere eller mindre være fællesnævneren uanset den konkrete betegnelse.

Puderne er lange og runde og har en polstring, der kan variere i hårdhed.

Når du vælger boksesæk, skal du blandt andet være opmærksom på størrelsen. Her er det vigtigt at købe en model, som passer til dig selv samt dit træningsbehov.

Hvis du ønsker både at slå og sparke på puden, skal du finde en udgave, som længdemæssigt kan tilgodese dette behov. Her skal længden vælges i forhold til din højde.

Er du højere end 170cm anbefales det at vælge en model, som er minimum 120cm lang.

Når du har en boksesæk med en større slagflade, som passer til dig, har du maksimale muligheder for at benytte den til mange forskellige typer af slag og spark.

Hvilke materialer og polstring findes på boksepuder?

Kunstlæder samt ægte læder er de 2 mest anvendte typer af materialer, som boksepuder bliver lavet af. Begge materialer er slidstærke og i stand til at holde til høj slagintensitet. Er du ejer af et fitnesscenter, er det vigtigt, at dit udstyr kan holde til maksimal belastning og til hyppig og intensiv træning. Her kan det svare sig på lang sigt at vælge kvalitetsmodeller med ægte læder, som er næsten umulige at slide op.

Til dig der skal bruge den til hjemmetræning kan kunstlæder sagtens være at foretrække. Dette materiale er generelt billigere end ægte læder, og hvor holdbarheden vil passe til træningsomfanget.

For dig der i forvejen er øvet og trænet i bokseteknikker, kan det svare sig at købe en af de større modeller, der vil have en hårdere polstring. Den er bedre til at absorbere tyngden fra dine slag og spark og vil derfor yde dig bedre beskyttelse end de mindre modeller.

Omfanget af polstring varierer både i placering på pude samt i omfang. For dig som er nybegynder kan du med fordel gå efter tyk polstring, som yder god beskyttelse af såvel hænder og fødder.

Som hovedregel skal du aldrig mangle polstring på din slagpude. Polstringen er det element, som skaber mulighed for, at du kan slå og sparke intensivt og få maksimalt udbytte af din træning.

 

Sådan sikrer du dig korrekt ophæng af boksepude

Når det kommer til at få størst udbytte af din pude til slag og spark, handler det om at få den ophængt korrekt, forsvarligt og sikkert.

Modsat en sandsæk er det nemmere og mere enkelt at hænge en boksepude op. Det vigtigste i forhold til ophænget er, at dit loft kan håndtere vægten af puden samt den belastning, som skabes under træning. Derfor skal du først og fremmest sørge for, at din slagpude passer til type af ophæng og dets makskapacitet.

Der findes mange forskellige typer af ophæng:

 • Loftsophæng
 • Vægophæng
 • Fjeder til lydabsorbering og forlængelse

Der kan være flere årsager til at købe et vægophæng. Det kan være, at dit loft i hjemmet ikke er solidt nok til at håndtere vægten. Derudover kan dette ophæng generelt håndtere en større vægtbelastning, hvorfor det særligt egner sig til professionelle fitnesscentre.

Det skal være muligt for dig at kunne nå hele vejen rundt om din pude. Hvis du køber vægophæng, skal du derfor sørge for at vælge en model, som har mere end 70cm afstand fra krog til væg. Dette giver dig mulighed for at skabe de mest optimale træningsforhold.

De loftsophængte produkter er fleksible og funktionelle udgaver, som fungerer med en krog, der kan dreje hele vejen rundt.

Når du køber loftsophæng, skal du sørge for, at modellen passer til typen af dit loft, og at ophænget vægtmæssigt passer til din pude til slag og spark.

Særligt i private træningssammenhænge kan det være en fordel at købe en fjeder, som kan tage støjen fra træning. Det vil være helt naturligt, at der forekommer støj, når du hhv. slå eller sparker på din pude. Dette kan være generende i et lejlighedskomplet eller for dig med etagehus. En fjeder skaber afstand fra ophæng til pude.

Dette stykke tilbehør kan desuden bruges, hvis du har et særligt højt loft og har brug for at sænke din pude.

Hvilken boksepude er den bedste?

Det er dit aktuelle træningsniveau samt dine forventede træningsformål, som er med til at afgøre, hvilken model du skal vælge. Har du høje ambitioner for din træning med puden, skal du ikke gå ned på kvalitet. Omvendt skal du sørge for at købe en pude, som du kan træne med og få maksimalt udbytte af.

Boksepuder fås til forskellige typer udøvere, hvor du vælger længde i forhold til træningsniveau:

 • Under 100cm (børn og juniormodeller)
 • 100-120cm (anvendes til de fleste udøvere)
 • 125cm+ (anvendes til de trænede og erfarne bokseudøvere)

Som det ses, skal du vælge model efter dit niveau. De mest moderne udgaver af boksepuder kommer i fleksible designs, hvor du selv justerer vægten. Dette gøres med den indvendige cylinder med en pose af nylon, som følger med produktet.

Her kan du selv dosere, hvor tung en pude du ønsker at træne med ved at fylde sand i. Disse udgaver er både funktionelle og praktiske. Med dem kan du undgå at skulle købe ny pude, i takt med at du bliver stærkere og får brug for en tungere udgave.

Der kan være træningsmæssige fordele ved både lette og tunge udgaver af boksesækken. Med den lette udgave kan du træne reflekser, hurtighed og præcision. Med den tunge udgave kan du træne styrke.

Det er individuelt, hvor tung en pude du har brug for fra starten af. Og udvikling af styrke vil ligeledes variere fra person til person.

Derfor skal du købe pude efter dine behov, din træningsform samt ønske om udvikling.

Som nybegynder anbefales det at starte med at bokse med en pude på cirka 20-22kg. Med den vægt vil du få tilpas modstand uden at blive begrænset vægtmæssigt i din træning.

Boksepuder kan bruges til mange træningsformer

Du kan bruge din pude til opvarmning, som en fast del af dit træningsprogram, teknisk træning eller decideret kampsports- og boksetræning. Selvom den er oplagt at anvende til individuel træning, kan du sagtens bruge den sammen med en makker til sparring. Boksepuder er designet med et ’håndtag’ af velcrobånd på pudens bagside. Dette er beregnet til, at en makker kan spænde sin arm sikkert og forsvarligt fast, så i sammen kan træne med redskabet.

For mange kan det være en fordel i starten at sparre med makker, da den fysiske modstand og stabilitet vil medvirke til, at dine slag og spark blive absorberet bedre. Dette er en særlig vigtig egenskab, som mange personer i fitnesscentre benytter sig af.

Hvis du øver og træner særlige slagteknikker, kan det være, du har brug for en model, der er designet i forhold til dette. Du finder designs af boksepuder, som har særlige slåsteder. Dette vil skabe en anderledes udformning, der kan ’bule’ enten ind eller ud på puden.

Den klassiske runde model egner sig til langt de fleste træningsformer. Når du sørger for at købe din model af et slidstærkt materiale, vil du have et stykke udstyr, som du kan træne med i lang tid frem.

Afhængig af hvor tung eller let din boksepude er, kan du træne både teknik, hånd- og ben koordination samt styrke.

Des tungere puden er, des mere vil du komme til at træne styrke.

 

Bokseudstyr giver maksimalt udbytte af træning med boksepude

Når du vil have mest muligt udbytte af din træning med boksepude, gælder det om at have det rette udstyr og tilbehør.

Her handler det primært om følgende dele:

 • Handsker (enten boksehandske eller sandsæk handske)
 • Håndbind/boksebandage
 • Type af ophæng

Der fås mange forskellige størrelser på handsker til kamp, træning eller sparring. Du skal vælge handske i forhold til omfanget af polstring, som er angivet i ounces. Du finder boksehandsker i størrelserne 8, 10, 12, 14 og 16 oz. Størrelse 8 er til børn, mens størrelse 10-14 er for mænd og kvinder til sparring og kamp. Størrelse 16 er forbeholdt mænd i den tunge vægtklasse, når de er i kamp.

De klassiske boksehandsker vil have en tykkere polstring end en sandsæk handske. Størrelserne på handsker til sandsække er angivet i de velkendte mål S, M, L og XL.

Under din boksehandske er det en fordel at bære håndbind, der giver dig støtte og stabilisering af håndled. Med boksebandage kan du skåne dig selv for brud og forstuvninger under såvel træning med boksepude som kamp.

Hvis din pude til slag og spark ikke kan hænges op, er det muligt at købe et stativ. Og hvis du ønsker at undgå et loftsophæng, kan du vælge et vægophæng, som kan håndtere selv de tungeste boksepuder.

Hos Apuls.dk finder du både boksepuder og bokseudstyr til enhver udøver og til ethvert træningsbehov. Vores brede sortiment er med til, at du kan finde det helt rette bokseudstyr, så du kan komme i form med den populære boksetræning.