% Vores sommer udsalg er i fuld gang - Se de brandvarme besparelser! %

Pegboard

Et pegboard er et effektivt redskab til at træne styrke og udholdenhed.

Læs mere

Træn styrke med et pegboard

At klatre på et pegboard træner din styrke. Du bruger arme, ryg og core til at klatre op ad eller hen ad væggen. 

Studier viser at træning på et pegboard viser de bedste resultater indenfor vækst af muskler. Et pegboard stimulerer og træner de mindre muskler, hvilke ofte er svære at træne ved træning med frie vægte. 

Træning på et pegboard er højintensitets og fysisk træning for hele den øvre krop.

Men et pegboard gavner meget andet end styrke. Man træner nemlig også stabilitet og koordination på et pegboard. Disciplinen i at koordinerer forskellige muskler for at opretholde kropsspændingen, samt koordinering af hænder og øjne, hvilket styrker den mentale styrke. 

Hvad er et pegboard?

Et pegboard er ligesom en klatrevæg. Det er et bræt man kan montere på væggen og ved hjælp af dyvler/træpinde kan man klatre op ad eller hen ad brættet. 

Hvordan bruger man et pegboard?

Brættet er monteret på væggen, og ved hjælp af dyvler/træpinde klatre man op ad eller hen ad væggen ved sætte dyvlerne i hullerne i brættet. På den måde fungerer det ligesom en klatrevæg, bare med træpinde. 

Pegboard til crossfit

Et pegboard bruges især i forbindelse med crosstræning, hvor der er fokus på styrke, kondition og udholdenhed. Det er nemlig ekstremt hårdt at klatre op ad eller hen ad et pegboard, og du bruger og udfordre arme, ryg og core musklerne, samtidig med at du træner koodination og stabilitet. 

Tips til brug af et pegboard

  • Hold altid kroppen så tæt på brættet som overhovedet muligt 
  • Sørg altid for, at der er en støtte og en udskiftningsside. Når du fx ønsker at udskifte pinden i din venstre hånd, skal du flytte din vægt til højre side
  • Dit bryst skal altid forblive på højden af din pind på støttesiden, aldrig i midten af pindene eller under din laveste hånd
  • Når du fjerner pinden fra et hul skal du kun trække staven ud i en vandret bevægelse bagud, aldrig i bevægelse nedad (ellers sidder du fast i hullet og dermed mister dyrebar tid og energi)

Flere muligheder med et pegboard

Brættet er ikke kun velegnet til at kravle og ad eller hen ad. Man kan også udøve forskellige pull-up variationer på brættet. Sæt pindene i forskellige positioner på brættet og træn smalt, bredt eller forskudte pull-ups. Man kan også prøve forskellige benløft på brættet til træning af mavemusklerne.